Κορονοϊός – Σκυλακάκης: Νέα μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από την πανδημία

Νέα μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού, θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Μεταξύ των μέτρων στήριξης, όπως είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, είναι η τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής που όπως είπε θα είναι διευρυμένη και θα καλύψει περισσότερες επιχειρήσεις.

Σε ότι αφορά τους ανέργους, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί σε δύο άξονες για να αντιμετωπίσει το θέμα.

«Δεν θα αδειάσουμε τους ανθρώπους όταν η οικονομία δεν παράγει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας. Θα βοηθήσουμε όσους ανθρώπους δεν μπορούν να βρουν δουλειά και δεύτερον θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας έξτρα κίνητρα σε επιχειρήσεις που μπορούν να προσλάβουν εργαζόμενους» σημείωσε.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Επιχειρήσεις

Σχετικά με τις επιχειρήσεις, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ανά κλάδο, αλλά βάσει του τι συμβαίνει στην κάθε επιχείρηση.

«Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές τον Αύγουστο καλύτερες από τον Ιούλιο, αλλά άνισες. Υπάρχουν επιχειρήσεις και κλάδοι με σοβαρές μειώσεις, ακόμα 60-70% στον τουρισμό, ενώ άλλες έχουν 20-30% άνοδο. Η οικονομία είναι ακόμη σε αναταραχή. Πρέπει οι παρεμβάσεις να είναι εξατομικευμένες. Όπως εξατομικευμένη είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή» δήλωσε.

Ταμείο Ανάκαμψης

Αναφορικά με τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, εξήγησε ότι η Ελλάδα θα εκταμιεύσει περί τα δύο δισ. το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Πρόσθεσε, δε, πως το τελικό εθνικό σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, θα παρουσιαστεί τον Γενάρη του 2021 στην Κομισιόν

Ενοίκια

Για τα ενοίκια, ο αναπληρωτής υπουργός, ζήτησε «να ισορροπήσει η αγορά με βάση όσα έχουν συμβεί αλλά και με τη βοήθεια του κράτους», προαναγγέλλοντας ότι θα παραταθούν «λάποιες αναγκαστικές μειώσεις ενοικίων. Θα αφορούν περιορισμένους κλάδους που πλήττονται σημαντικά».

Ύφεση

Τέλος, εκτίμησε ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα κυμανθεί περί το 10%, εκφράζοντας την ευχή να είναι μικρότερη, τονίζοντας ωστόσο, ότι επίκεινται ακόμα τέσσερις μήνες μεγάλης αβεβαιότητας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here