Νέο θρίλερ πάνω από το Αιγαίο: «Εισβολή» τουρκικών μαχητικών – Ανελέητο κυνηγητό από τους Έλληνες


«Παίζουν με τη φωτιά» οι Τούρκοι – Συνεχείς ήττες από τα ελληνικά «γεράκια» αλλά επιμένουν να προκαλούν

Τι κι αν τις προηγούμενες ημέρες οι Τούρκοι κόντεψαν να συντριβούν στα νερά του Αιγαίου μένοντας από καύσιμα, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τα ελληνικά μαχητικά; Τι κι αν τρέμουν τους Έλληνες πιλότους που τους βάζουν στό στόχαστρο με ελάχιστες κινήσεις στις αερομαχίες; Τι κι αν πανικόβλητοι από το ανελέητο κυνηγητό φτάνουν στα όρια του βέρτιγκο με κίνδυνο να καρφωθούν στη θάλασσα;

Οι Τούρκοι είναι αμετανόητοι! Προφανώς, όχι μόνο οι πιλότοι που εκτελούν εντολές του καθεστώτος, αλλά η πολιτική ηγεσία της γείτονος που δεν βάζει μυαλό.

Η Άγκυρα παραμένει πιστή στην αδιάλλακτη πολιτική των προκλήσεων στο Αιγαίο, στέλνοντας αεροσκάφη καθημερινά να παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ανάλογη τακτική ακολούθησαν και σήμερα, με τους Έλληνες χειριστές να απαντούν δυναμικά και να στέλνουν ηττημένους και ντροπιασμένους τους Τούρκους πιλότους στις βάσεις τους.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν για μια ακόμα μέρα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης και πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.

Το πρώτο τουρκικό ζεύγος πέταξε στα 21.000 πόδια στις 15:07 μ.μ. και ακολούθησε το δεύτερο τουρκικό ζεύγος ένα λεπτό αργότερα, στα 12.000 πόδια.

Πσρά το γεγονός ότι οι Έλληνες πιλότοι τους αναχαίτισαν βάζοντάς τους στο στόχαστρο, οι Τούρκοι επανήλθαν λίγο αργότερα. Πιο συγκεκριμένα, στις 16:29 ζεύγος τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες, στα 25.000 πόδια.

Οι Έλληνες πιλότοι τους… περίμεναν και πάλι και μέσα σε ελάχιστα λεπτά τους ανάγκασαν να επιστρέψουν άρον άρον στην Τουρκία.

Είναι προφανές πως οι Τούρκοι «παίζουν» στα όρια του… ατυχήματος! Αν οι Έλληνες δεν είχαν την εμπειρία, την ψυχραιμία, τον επαγγελματισμό και την νηφαλιότητα να τους αντιμετωπίσουν, είναι βέβαιο πως θα είχε συμβεί κάποιο γεγονός που θα πυροδοτούσε τη… βόμβα του Αιγαίου!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ