Κορονοϊός – Δερμιτζάκης: Τι «δείχνει» το αρνητικό ρεκόρ των 293 κρουσμάτων


Για το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, μίλησε το πρωί της Πέμπτης (27/08) στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής γενετικής ιατρικούς του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Την Τετάρτη (26/08) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 293 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στη χώρα μας. Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντός μίας ημέρας.

O καθηγητής γενετικής ιατρικούς του Πανεπιστημίου της Γενεύης εξήγησε ότι τα κρούσματα ανά ημέρα το τελευταίο διάστημα παρά τις διακυμάνσεις, φαίνεται να βρίσκονται περίπου στον ίδιο αριθμό.

«Η πρώτη εκτίμηση από το 293, δεν είναι ότι να ανησυχούμε ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα. Είναι ότι απλώς δεν μειώθηκαν τις προηγούμενες δυο ημέρες και η μείωση που είδαμε ήταν περισσότερο τυχαία, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση», τόνισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Διευκρίνισε ότι αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα παραμένουν υψηλά ωστόσο όσο φτάνουμε στο 15νθήμερο μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ενδέχεται να έχουμε ουσιαστικά την κορύφωση και «αυτό είναι ας το πούμε καλό».

Για το άνοιγμα το σχολείων και την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο καθηγητής τόνισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά που έχουν μια ελεγχόμενη συμπεριφορά.

Στο ερώτημα γιατί δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στα διαλείμματα, όπως σε άλλες χώρες, ανέφερε ότι τα μέτρα που αποφασίσει η κάθε χώρα έχουν να κάνουν με τους χώρους που υπάρχουν το μέγεθος τον τάξεων αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων.

«Θα μπορούσαμε θεωρητικά να κάτσουμε όλοι σπίτι. Να βάλουμε όλοι μάσκες και να μην μεταδίδουμε καθόλου, αυτό όμως δεν είναι ρεαλιστικό. Ούτε είναι ρεαλιστικό τα παιδιά να φοράνε συνέχεια μάσκα», τόνισε ο καθηγητής.

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα

Την ίδια ώρα, μία 83χρονη γυναίκα, η οποία και ήταν τρόφιμος του γηροκομείου «Εστία Παπαγεωργίου», κατέληξε από κορονοϊό τα ξημερώματα της Πέμπτης 27 Αυγούστου.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, η γυναίκα νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας, με την Αττική να παραμένει στο «κόκκινο» με 103 νέα κρούσματα, ενώ μεγάλη φαίνεται πως είναι η διασπορά και στη Θεσσαλονίκη, με 54 νέα περιστατικά σε ένα 24ωρο.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 293 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9.280, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

Τα 1.943 (21.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.179 (45.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 33. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 10 (30,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα, 145 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ