Μάας: Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ θα συζητήσουν το ζήτημα Ναβάλνι – Η Μόσχα δεν συνεργάζεται


Η Ρωσία πρέπει να βοηθήσει στη διερεύνηση αυτού που συνέβη στον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται στο Βερολίνο με υποψίες ότι δηλητηριάστηκε, δήλωσε σήμερα (27/08) ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, πριν από συνομιλίες με τους ομολόγους του στην ΕΕ για το τι θα πράξουν στη συνέχεια.

«Περιμένουμε από τη Ρωσία να συμμετάσχει στις προσπάθειες για να ξεκαθαρισθεί τι συνέβη, όμως αυτή τη στιγμή αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει», δήλωσε ο Μάας μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

«Εμείς, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, θα το συζητήσουμε αυτό σήμερα επειδή θα ήταν πιο εύκολο για τη Μόσχα να συμμετάσχει στην έρευνα, διαφορετικά παραμένει ανοικτό το ζήτημα και η ΕΕ θα πρέπει να συζητήσει πώς θα προχωρήσει», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ναβάλνι άρχισε να νοιώθει αδιαθεσία την περασμένη Πέμπτη ενώ επέστρεφε αεροπορικώς στην Μόσχα από το Oμσκ.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Ρώσου πολιτικού ο επικριτής του Κρεμλίνου και της διαφθοράς στους κόλπους της ρωσικής κυβέρνησης ενδέχεται να δηλητηριάστηκε λίγη ώρα πριν επιβιβασθεί στο αεροπλάνο, όταν στο καφέ του αεροδρομίου ήπιε τσάι.

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα μέσα σε ένα αεροπλάνο ενώ πραγματοποιούσε περιοδεία στη Σιβηρία και το Σάββατο μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Γερμανία.

Η Ρωσία έχει πει ότι είναι ασαφές τι προκάλεσε την ασθένεια του Ναβάλνι και ότι οι αρχικές εξετάσεις δεν έδειξαν ίχνη δηλητηρίασης, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο Charite, μια ομάδα γιατρών εξετάζει λεπτομερώς τον Ναβάλνι από τη στιγμή της άφιξής του στο Βερολίνο.

«Τα κλινικά ευρήματα υποδηλώνουν δηλητηρίαση από μια ουσία της ομάδας των αναστολέων της χολινεστεράσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποια ακριβώς είναι η ουσία αυτή, πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ