Νέα ήττα για τους Τούρκους: Οκτώ ελληνικά F-16 την Κύπρο – Ακόμα τους ψάχνουν τα τουρκικά ραντάρ


Το σχέδιο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου για να μην γίνουν αντιληπτά τα ελληνικά γεράκια – Σε εξέλιξη η τετραμερής αεροναυτική άσκηση Ελλάδα – Κύπρου – Γαλλίας – Ιταλίας

Στο… κόκκινο παραμένει η ένταση της σχέσης Ελλάδας – Τουρκίας, με την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου να μυρίζει έντονα… μπαρούτι και μαζούτ.

Στην Τουρκία επικρατεί έντονος εκνευρισμός μετά τις αλλεπάλληλες ήττες επί του πεδίου με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να δίνουν δυναμικές απαντήσεις και να αποδεικνύουν στην πράξη την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, την εμπειρία, τον ζήλο και την αποφασιστικότητα των στελεχών τους.

Από την άλλη το καθεστώς Ερντογάν βλέποντας το διπλωματικό αλλά και στρατιωτικό ντεμαράζ της Αθήνας επιχειρεί να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο την ένταση «εκβιάζοντας» ακόμα και «ατύχημα» στην πυριτιδαποθήκη της Μεσογείου.

Μετά την άφιξη δυο ελληνικών F-16 στην Κύπρο το πρωί της Τρίτης (25/08) τα οποία «ρεζίλεψαν» την τουρκική αεράμυνα, ακόμα 6 ελληνικά μαχητικά κατάφεραν το πρωί της Πέμπτης (27/08) να φτάσουν στο αεροδρόμιο Ανδρέας Παπανδρέου της Πάφου, χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τους Τούρκους.

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν προετοιμαστεί για να εμποδίσουν τα ελληνικά μαχητικά να φτάσουν στην μεγαλόνησο, εν τέλει τα εντόπισαν μόνο όταν τα είδαν να πετούν πάνω από τον ουρανό της Κύπρου.

Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και οργανώθηκε άψογα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, από την αίθουσα του εθνικού κέντρου επιχειρήσεων στο υπουργείο εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με τους επιτελείς των τριών Σωμάτων και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία μιας και τα ελληνικά F-16 από την Κρήτη όπου απογειώθηκαν μέχρι την Κύπρο δεν βρήκαν την παραμικρή αντίσταση.

Εκεί τα έξι ελληνικά μαχητικά συνάντησαν τα αλλά δυο που είχαν φτάσει στην μεγαλόνησο από την Τρίτη και συμμετείχαν στην κοινή αεροναυτική άσκηση Eunomia που πραγματοποιείται μαζί με την Κύπρο, την Ιταλία και την Γαλλία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ