Βουλή Live: H ονομαστική ψηφοφορία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 3 το μεσημέρι η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της Συμφωνίας Ελλάδας και Αιγύπτου για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Την ονομαστική ψηφοφορία προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αίτημα που κατέθεσε την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το άρθρο 1 της Συμφωνίας με την Αίγυπτο.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 8 περίπου το βράδυ καθώς οι βουλευτές προσέρχονται ανά 100 για να ψηφίσουν μετά την επαναφορά των αυξημένων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τη συμφωνία στήριξαν επί της αρχής χθες η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών». ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση καταψήφισαν.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, δύο βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Γιαννάκης και Διγαλάκης, θα απουσιάσουν από την ονομαστική ψηφοφορία. Όπως εξήγησε, «ο κ. Γιαννάκης προληπτικά για λόγους υγείας και ο κ. Διγαλάκης επειδή βρίσκεται σε καραντίνα. Και οι δύο θα εκφραστούν με πρόθεση ψήφου».

Αυτό σημαίνει ότι, η ψήφος τους πιθανότατα, δεν θα προσμετρηθεί στο τελικό αποτέλεσμα και άρα η κύρωση της συμφωνίας θα γίνει με δύο λιγότερες ψήφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε απουσίες θα υπάρξουν και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ