Φορολογικές δηλώσεις 2020: Παράταση στην προθεσμία υποβολής τους – Δείτε μέχρι πότε


Φορολογικές δηλώσεις 2020: Όσοι υποβάλουν δήλωση την τελευταία στιγμή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν διπλή δόση.

Παράταση μέχρι το τέλος του μήνα (31/8) για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών κύριος Χρ. Σταϊκούρας.

Την Παρασκευή, 28 Αυγούστου, θα έληγε η διορία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων του 2020. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών εξέτασε το ενδεχόμενο να δοθεί στους φορολογούμενους μια μικρή παράταση 72 ωρών – έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου – προκειμένου να ξεπεραστούν και τα τελευταία προβλήματα.

Το υπουργείο Οικονομικών, πήρε την συγκεκριμένη απόφαση καθώς θέλει να αποφύγει μια πιθανή δυσλειτουργία των δικτύων της ΑΑΔΕ ή κάποιο λάθος από τους φορολογούμενους που θα τους φέρει αντιμέτωπους με κάποιο πρόστιμο εκπρόθεσμης κατάθεσης δήλωσης ή πρόστιμο για καθυστερημένη καταβολή της δόσης του φόρου εισοδήματος. Αρχικά η υποβολή των δηλώσεων έληγε στα τέλη Ιουλίου, επειδή όμως το 25% του συνόλου, δηλαδή περίπου 600.000 φορολογούμενοι, δεν είχαν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί παράταση ενός μήνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ