Wall Street: Πλησιάζει στο «σβήσιμο» των απωλειών του κορονοϊού ο Dow Jones


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Με μικτά πρόσημα έκλεισε την Πέμπτη (278) το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη Wall Street.

Η συνεδρίαση έγινε στον απόηχο της ανακοίνωσης της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) για τροποποίηση της πολιτικής της αφήνοντας στο εξής τον πληθωρισμό να αυξάνεται για να επιτρέψει στην οικονομία να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας υπέρ περισσοτέρων εργαζομένων και νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα κυρίως.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που επήλθαν στην πολιτική-πλαίσιο προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός μπορεί να μείνει πάνω από τον στόχο του 2% “για κάποιο διάστημα” προτού η Fed προβεί σε ενέργειες αυξάνοντας τα επιτόκια, εξήγησε ο πρόεδρος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Τζερόμ Πάουελ σε ομιλία.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 160,35 μονάδων (+0,57%), στις 28.492,27 μονάδες.

Με αυτή την άνοδο, ο βιομηχανικός δείκτης «διέγραψε» σχεδόν το σύνολο των απώλειών του της περιόδου της πανδημίας του κορονοϊού και πέρασε για λίγο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σε θετικό έδαφος για το 2020.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε μειωμένος κατά 39,72 μονάδες (-0,34%), φτάνοντας τις 11.625,34 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με άνοδο 5,82 μονάδων (+0,17%), στις 3.484,55 μονάδες.

Πτώση για το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Οκτωβρίου, έχασε 35 σεντς ή 0,8%, κλείνοντας στα 43,04 δολ. το βαρέλι.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Οκτωβρίου, υποχώρησε κατά 55 σεντς ή 1,2%, στα 45,09 δολάρια το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού,

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ