Βάσεις 2020: Έγιναν φοιτητές με… λευκή κόλλα – Ιστορικό χαμηλό στις ιατρικές σχολές

Αποτελέσματα Βάσεων 2020: Φοιτητές που μπήκαν σε σχολές με… 625 μόρια, ιστορική πτώση των ιατρικών σχολών και οριακή άνοδος στις νομικές σχολές

Τα στοιχεία αυτά χαρακτηρίζουν τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και μετά από παρατεταμένη απουσία των μαθητών από τα σχολεία.

«Στο 1ο επιστημονικό πεδίο για όσους διαγωνίστηκαν με το νέο σύστημα παρατηρήθηκε οριακή άνοδος στις νομικές σχολές και μεγαλύτερη η οποία έφτασε τα 265 μόρια στις σχολές της ψυχολογίας. Πολλά περιφερειακά τμήματα φιλοσοφίας, φιλολογίας, ιστορίας και αρχαιολογιας καθώς και τμήματα κοινωνικής πολιτικής είναι κάτω από τα 10.000 μόρια!» λέει στο Newsbomb.gr o Γεώργιος Χατζητέγας, φυσικός και αντιπρόεδρος του Ομίλου Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς».

Την ίδια ώρα, ο ίδιος υπογραμμίζει πως στο 2ο επιστημονικό πεδίο υπάρχουν «συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης».

«Με πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι στο τμήμα δασολογίας και διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος στο Καρπενήσι εισάγεται υποψήφιος με μόλις… 625 μόρια» τονίζει ο κ. Χατζητέγας.

Ιστορική είναι φέτος και η πτώση των βάσεων στις ιατρικές σχολές:

«Στην Αθήνα ήταν περίπου 500 μόρια και υπερέβη τα 700 στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης».

«Ελεύθερη πτώση» έκαναν και τα τμήματα της νοσηλευτικής -αγγίζοντας μάλιστα τα 3.000 μόρια!

«Στο 4ο επιστημονικό πεδίο των σχολών οικονομίας και πληροφορικής, παρατηρήθηκαν αυξήσεις στα τμήματα των κεντρικών πανεπιστημίων αλλά και μειώσεις σε πολλά περιφερειακά τμήματα στον βαθμολογικό πυθμένα του 4ου επιστημονικού πεδίου» τονίζει επίσης ο κ. Χατζητέγας, και συμπληρώνει: «Για εκείνους που διαγωνίστηκαν με το παλαιό σύστημα, διαπιστώθηκε άνοδος στις ιατρικές σχολές που ξεκινούσε από τα 200 και έφτανε στα 300 μόρια και εντυπωσιακή πτώση στις νομικές σχολές. Να σημειωθεί ακόμα ότι η πρόσβαση και με το παλαιό και με το νέο σύστημα σε παραδοσιακά τμήματα όπως των Μαθηματικών γίνεται με επιδόσεις της τάξεως των 3.000 μορίων».

Τις προσεχείς ημέρες οι ανακοινώσεις για τις εγγραφές

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με σχετική εγκύκλιο που θα εκδοθεί.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Αποτελέσματα Βάσεων 2020: Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

  • Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης, την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν επίσης στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2020

ΓΕΛ ΝΕΟ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2020: ΓΕΛ ΝΕΟ ΕΣΠΕΡΙΝΑ (gel-neo-esperina.pdf | 381.50 KB | application/pdf)

ΓΕΛ ΝΕΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2020: ΓΕΛ ΝΕΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ (gel-neo-imerisia.pdf | 454.18 KB | application/pdf)

ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2020: ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ (epal-imerisia.pdf | 118.17 KB | application/pdf)

10% ΓΕΛ 2018 ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2020: 10% ΓΕΛ 2018 ΗΜΕΡΗΣΙΑ (10-gel-imerisia.pdf | 160.65 KB | application/pdf)

10% ΓΕΛ 2019 ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2020: 10% ΓΕΛ 2019 ΗΜΕΡΗΣΙΑ (10-gel 2019-imerisia.pdf | 165.70 KB | application/pdf)

10% ΕΠΑΛ 2018 ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2020: 10% ΕΠΑΛ 2018 ΗΜΕΡΗΣΙΑ (10-epal-imerisia.pdf | 310.49 KB | application/pdf)

10% ΕΠΑΛ 2019 ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2020: 10% ΕΠΑΛ 2019 ΗΜΕΡΗΣΙΑ (10-epal- 2019-imerisia.pdf | 110.94 KB | application/pdf)

ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2020: ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΑ (gel-palaio-esperina.pdf | 133.30 KB | application/pdf)

ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2020: ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ (gel-palaio-imerisia.pdf | 166.37 KB | application/pdf)

ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2020: ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΑ (epal-esperina.pdf | 109.89 KB | application/pdf)

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΕ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΕ (allogenon.pdf | 70.69 KB | application/pdf)

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΕ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΕ (allogenon1.pdf | 73.67 KB | application/pdf)

Βάσεις 2020 – Αποτελέσματα: Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας

Θερμά συγχαρητήρια προς τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων έδωσε με σημερινό μήνυμά της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.

«Ευοδώθηκαν οι προσπάθειές σας, και μάλιστα υπό πρωτόγνωρες συνθήκες», ανέφερε.

Τόνισε, δε, ότι ξεκινούν ένα «συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση», με νέες ευκαιρίες να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να χτίσουν το μέλλον τους και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και επιτυχία στις σπουδές τους.

Επιπλέον, η υπουργός αναφέρθηκε και σε όσους δεν πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει.

«Η σημερινή ημέρα ανοίγει μπροστά σας μία νέα προοπτική, μία αφορμή να επανεξετάσετε τις επιλογές σας και να διαλέξετε το δρόμο που σας ταιριάζει» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Είναι η αρχή μίας νέας πορείας, που με όρεξη και προσήλωση θα ακολουθήσετε».

Ακόμη, η κ. Κεραμέως έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των υποψηφίων, που -όπως ανέφερε- «ήταν δίπλα τους και σε αυτήν την πρόκληση».

«Από την πλευρά μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε σε όλες και όλους σας περισσότερες, ποιοτικότερες, πιο διευρυμένες επιλογές, για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό που σας αξίζει», κατέληξε η υπουργός στο μήνυμά της.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα των Βάσεων 2020

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ