Ο τουρκικός Τύπος «πολέμα» την Μέρκελ: Μήνυμα «σκάνδαλο» για την ανατολική Μεσόγειο


Η Μέρκελ για την ένταση στην Ανατολική  Μεσόγειο – Η αποκλιμάκωση της έντασης είναι δυνατόν να επιτευχθεί μέσω διαλόγου, είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος – Ο τουρκικός Τύπος «χτυπά την Μέρκελ για τις δηλώσεις της. 

Η αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο είναι δυνατόν να επιτευχθεί μέσω διαλόγου, είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την καθιερωμένη ετήσια θερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Εγώ κατέβαλα προσπάθειες για να μην οξυνθεί η ένταση (μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας). Αυτό είναι ενίοτε πιθανό μόνο αν τα δυο μέρη συνομιλήσουν ξανά και ξανά. Οι συνομιλίες για την κατανομή των οικονομικών ζωνών μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μαζί. Η Γερμανία καταβάλλει προσπάθειες γι’ αυτό το πράγμα», δήλωσε η Μέρκελ.

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, καλύφθηκαν εκτενώς από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Δημοσίευμα στην εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» με τίτλο «Μέρκελ: Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποχρεωμένες να στηρίξουν την Ελλάδα», αναφέρει ότι, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, η Καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε πως «Ως κράτη μέλη της ΕΕ, όλοι έχουμε καθήκον να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα δικαιώματα των Ελλήνων φίλων μας και όσα υποστηρίζουν και να τους στηρίξουμε, όπου έχουν δίκιο. Προσπάθησα, όμως, να αποτρέψω κλιμάκωση της έντασης. Αυτό, μερικές φορές, είναι εφικτό μόνο όταν οι δύο πλευρές συνομιλούν ξανά και ξανά. Οι συνομιλίες, σχετικά με τον διαμοιρασμό των οικονομικών ζωνών, μπορούν να διεξαχθούν μόνο από κοινού. Η Γερμανία καταβάλλει προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακόμη, η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι συζήτησαν με το Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τις σχέσεις με την Τουρκία, αναφέροντας ότι «αυτές οι σχέσεις είναι πολύπλευρες. Η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Η διαφωνία είναι μεταξύ δύο μελών του ΝΑΤΟ. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι. Ακόμα και για αυτόν το λόγο, είναι απαραίτητο να διευκρινιστούν αυτά τα πράγματα εντός της συμμαχίας».

Τέλος, καταγράφεται πως, σε ερώτηση δημοσιογράφου η κα. Μέρκελ δήλωσε ότι δεν είχε προγραμματιστεί για σήμερα επικοινωνία με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «αλλά συνομιλούμε μαζί του συχνά. Όπως πάντα, όταν υπάρχει τηλεφωνική συνομιλία, θα σας ενημερώνουμε άμεσα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ