Κορονοϊός: Πόσα ενεργά κρούσματα υπάρχουν στην Ελλάδα


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στη σημασία και τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα μας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στη χώρα και με αφορμή το περιστατικό με την 24χρονη στη Σαντορίνη, έκανε ειδική αναφορά στα ενεργά κρούσματα που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι «Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 3.000 ενεργά κρούσματα, με τις επαφές να είναι τουλάχιστον 6.000. Είναι σε λειτουργία ένας ξεχωριστός μηχανισμός ιχνηλάτησης, με εκατοντάδες ανθρώπους να δουλεύουν νυχθημερόν ώστε να ξέρουμε πού βρίσκεται κάθε κρούσμα και κάθε επαφή».

Και συνέχισε: «Κάθε κρούσμα είναι ένα στοίχημα για εμάς. Δεν κουνάω το δάχτυλο σε κανέναν, είμαι ευγνώμων στον ελληνικό λαό σαν πατέρας και σαν πολίτης, που υπακούει στα μέτρα. Δυστυχώς, μια ελάχιστη μειοψηφία συνεχίζει να κάνει τα ίδια, όπως τότε στην εποχή του “Μένουμε σπίτι”, έτσι και τώρα στην εποχή του “Μένουμε ασφαλείς”.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ