Σχολεία – Ζαχαράκη: Την Δευτέρα οι αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης

Την 7η Σεπτεμβρίου έθεσε ως βασική ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο KONTRA και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μιχαηλίδη.

Όπως είπε η κυρία Ζαχαράκη, «τα στοιχεία αποτιμώνται καθημερινά βγάζοντας διαφορετικά επιδημιολογικά μοντέλα. Υπάρχει μία σημαντική τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, μαζί με την ολομέλεια των επιστημόνων, της επιτροπής για την αντιμετώπιση του Covid, του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να κατευθύνουν για την ημερομηνία την οποία πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία».

«Εμείς έχουμε κάνει όλη την προετοιμασία για να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου. Προετοιμασία σημαίνει προσλήψεις αναπληρωτών, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά. Περισσότεροι από 24.000 αναπληρωτές, εκπαιδευτικοί και ειδικό προσωπικό, έχουν προσληφθεί, ενώ προετοιμαζόμαστε για τις καινοτομίες λόγω της πανδημίας», είπε η κυρία Ζαχαράκη και τόνισε πως οι αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων θα ληφθούν την Δευτέρα.

Σχετικά με τον αριθμό των μαθητών στα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως κάθε σχολείο έχει διαφορετική χωρητικότητα και υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε πιο απομακρυσμένες περιοχές και τα αστικά κέντρα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ