Δένδιας: Το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ ήταν μια επιτυχία της ευρωπαϊκής οικογένειας


Την άποψη ότι η συζήτηση που έγινε στο Ατυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ ήταν μια επιτυχία της ευρωπαϊκής οικογένειας, εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στην DW, μετά το πέρας του Συμβουλίου, ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι άπαντες συμφώνησαν ότι αν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις θα οδηγηθούμε στην επιλογή των κυρώσεων.

«Το γεγονός είναι ότι στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αντιμετωπίζουμε μία τουρκική επιθετικότητα. Μία παράνομη συμπεριφορά που στρέφεται εναντίον του Διεθνούς Δικαίου. Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε ότι αν η Τουρκία δεν συμπεριφερθεί ανάλογα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, θα της επιβληθούν κυρώσεις», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν η Ελλάδα μπορεί να μπει σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία, ο κ. Δένδιας τόνισε: «Μπορούμε να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Όμως πρέπει να υπάρχουν όροι αναφοράς. Κι αυτοί είναι το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Αν η Τουρκία είναι πρόθυμη να έρθει σε συνεννόηση με την Ευρώπη, την Ελλάδα, την Κύπρο θα ήμασταν ευτυχείς».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ