Κορονοϊός – Άνοιγμα σχολείων: Οι εισηγήσεις των επιστημόνων και η απάντηση Κεραμέως

Αύριο (31/08) η τελική τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Παιδείας με την επιτροπή των ειδικών, για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων εν μέσω κορονοϊού

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις, για το πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Δυο μέλη της επιτροπής, που μίλησαν το πρωί της Κυριακής (30/08) στον ΣΚΑΪ, τάχθηκαν υπέρ της έναρξης των μαθημάτων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Νίκος Σύψας είπε ότι η δική του προσωπική άποψη και η εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ημερομηνία προκρίνει και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Και οι δύο επιστήμονες πάντως είπαν ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία εάν τελικά θα επιλεγεί η μία ή η άλλη ημερομηνία, καθώς το χειμώνα μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν ξανά.

«Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε», είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

«Ενδεχομένως Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα πρέπει να αξιολογηθούν τα σχολεία κατά πόσο μπορεί να είναι ανοιχτά», τόνισε ο κ. Σύψας.

Κεραμέως: Είμαστε έτοιμοι – Θα ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί.

Στο ερώτημα εάν θα ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια την ίδια ημερομηνία, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι για ταυτόχρονο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here