Κορονοϊός: Συναγερμός στο Μοσχάτο μετά από κρούσμα σε γηροκομείο – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη δομή


Ανησυχία έχει προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές και τους τοπικούς φορείς το κρούσμα κορονοϊού που καταγράφηκε σε γηροκομείο στο Μοσχάτο

Ειδικότερα, μία 28χρονη, νοσηλεύτρια, μετά από αδιαθεσία και πυρετό, πήγε και υποβλήθηκε σε τεστ για Covid-19, το οποίο βγήκε θετικό.

Η εργαζόμενη εκδήλωσε πυρετό όταν πήγε στην βάρδιά της και κατόπιν παρότρυνσης των συναδέλφων της, πήγε στο γενικό κρατικό της Νίκαιας.

Άμεσα, η 28χρονη ενημέρωσε τους ιθύνοντες του οίκου ευγηρίας, οι οποίοι έθεσαν την δομή σε καραντίνα. Κι αυτό, διότι, περί τους 60 ανθρώπους, εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι, βρίσκονται στον χώρο αυτό, με τον κίνδυνο της διασποράς να είναι μεγάλος.

Μιλώντας στο «ΜEGA», ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, τόνισε πως στο συγκεκριμένο γηροκομείο τηρούνταν πολύ προσεκτικά τα πρωτόκολλα ως προς τους επισκέπτες. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Ανδρέας Ευθυμίου, σε αυτό τον οίκο ευγηρίας, φιλοξενείται και η μητέρα του, γι’ αυτό όπως είπε, έχει διπλή αγωνία.

«Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο» τόνισε ο δήμαρχος για το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού στο γηροκομείο, ζητώντας από όλους να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα που σύστησε η πολιτεία.

Με το παράδειγμα στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης σε αντίστοιχη δομή και τους 15 ηλικιωμένους που έχασαν τη ζωή τους ύστερα από τη διασπορά του ιού, το περιστατικό στο Μοσχάτο σήμανε συναγερμό. Σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στη δομή προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ για κορονοϊό σε όσους βρίσκονται στο γηροκομείο.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ