Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Το ασανσέρ που σε… ακούει και δεν χρειάζεται να πατήσεις κουμπί


Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης που λαμβάνει για τη μη διάδοση του κορονοϊού, εξόπλισε τους ανελκυστήρες του δημαρχιακού μεγάρου με ανέπαφη τεχνολογία.

Πλέον, όσοι χρησιμοποιούν τα ασανσέρ του δημαρχείου θα μπορούν να επιλέξουν τον όροφο, στον οποίο θέλουν να σταματήσει ο θάλαμος, χωρίς να πιέσουν το κουμπί με τον αριθμό του ορόφου.

Αρκεί να αναφέρουν τον αριθμό του ορόφου ή την υπηρεσία που θέλουν να πάνε και η τεχνολογία θα αναλάβει τα υπόλοιπα. «Είμαστε οι πρώτοι παγκοσμίως που εφαρμόζουμε κάτι τέτοιο. Είναι ότι καλύτερο σε ένα κτήριο που εξυπηρετούνται κάθε μέρα εκατοντάδες κόσμου οι δυο κεντρικοί ανελκυστήρες να έχουν αυτή την τεχνολογία» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Ο κορονοϊός ζει πάνω στο κουμπί του ασανσέρ έως και εννέα ημέρες γιατί ο χώρος του ασανσέρ είναι ένα προστατευμένο περιβάλλον» σημείωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Entranet, Λευτέρης Παπαγεωργίου και πρόσθεσε ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ήδη η εταιρεία του έχει δεχθεί παραγγελίες από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός με την πρωτοποριακή τεχνολογία παραχωρήθηκε δωρεάν στον δήμο Θεσσαλονίκης από την εταιρεία Entranet.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ