Χαρίτσης: Η κυβέρνηση της ΝΔ ολιγώρησε να θέσει την Ευρώπη προ των ευθυνών της


«Το τοπίο στα ελληνοτουρκικά διαμορφώνεται όλο και πιο επικίνδυνο, καθώς η τουρκική επιθετικότητα παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις με ευθείες απειλές κατά της χώρας μας και κατά της Ευρώπης», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ ολιγώρησε να θέσει την Ευρώπη προ των ευθυνών της και να ζητήσει την επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία, όπως ζητούσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη», προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα θα έπρεπε να πρωταγωνιστήσει στον ευρωτουρκικό διάλογο.

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε μεγάλο το διάστημα έως τη σύνοδο κορυφής στο τέλος του μήνα, όπου παραπέμφθηκε το ζήτημα της επιτάχυνσης επιβολής κυρώσεων για παραβιάσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει την προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικότητας, όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, όπου μίλησε για απομονωμένη Τουρκία». Σημείωσε ότι η χώρα, πέρα από δηλώσεις στήριξης, «πρέπει να διεκδικήσει από την Ευρώπη την έμπρακτη στήριξη που δικαιούμαστε ως κράτος-μέλος, όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον Ιούνιο του 2019 πετύχαμε, στην τότε Σύνοδο Κορυφής, την δυνατότητα επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία».

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να πορεύεται χωρίς σχέδιο και στο άνοιγμα των σχολείων, θέτοντας σε κίνδυνο το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας», ενώ υποτίθεται ότι «από τον προηγούμενο Μάιο θα προετοίμαζε το άνοιγμά τους». «Αντί να πάρουν μέτρα για ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού, την προσαρμογή των δομών και το σπάσιμο των τάξεων, όπως έκαναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αύξησαν τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη», τόνισε και σχολίασε ότι «βλέπουμε την κυβέρνηση στο παρά πέντε να μην έχει καταλήξει ούτε στην ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων».

«Το θέμα δεν είναι να παίζουμε με τις ημερομηνίες αλλά είναι να ανοίξουν τα σχολεία με σχέδιο και ασφάλεια», υπογράμμισε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ