Θρίλερ: Νεκρός ο 69χρονος που είχε συλληφθεί στην Αμφιλοχία για ανθρωποκτονία πριν 31 χρόνια


Σε νοσοκομειο της Αθήνας, άφησε την τελευταία του πνοή πριν λίγες μέρες ο 69χρονος που απασχόλησε την επικαιρότητα έντονα από τα τέλη Απριλίου, όταν μετά από ατύχημα στην Αμφιλοχία, είχε αποκαλυφθεί πως καταζητούνταν για ανθρωποκτονία στην Γερμανία.

Τότε, ο Σπύρος Κ. έπειτα από επιληπτικό επεισόδιο το οποίο υπέστη πριν την σύλληψη του μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας και από εκεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Η κατάσταση της υγείας του 69χρονου είχε παρουσιάσει μικρή βελτίωση στα μέσα Μαΐου όταν και είχε αποσωληνωθεί από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου.

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε στα μέσα Ιουνίου σε μια περίοδο μάλιστα που η υγεία του είχε παρουσιάσει βελτίωση. Ο 69χρονος όμως, που αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση και πέθανε πριν από λίγες μέρες.

Η κηδεία του τελέστηκε στην γενέτειρα του, σε χωριό της Πρέβεζας.

Το χρονικό του εγκλήματος και η σύλληψη στην Αμφιλοχία

Η κοινή γνώμη της Αιτωλοακαρνανίας σοκαρίστηκε στις 29η Απριλίου, όταν έγινε γνωστή η είδηση του εντοπισμού στην Αμφιλοχία ενός 69χρονου άνδρα που φέρεται να δολοφόνησε μια 25χρονη γυναίκα πριν 31χρόνια στη Γερμανία.

Ο άνδρας αυτός εντοπίστηκε μετά από ένα τυχαίο γεγονός καθώς αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας μετά από πτώση στο σπίτι του και καθώς υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία έκτοτε παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου. Είναι βέβαια φρουρούμενος καθώς τυπικά συνελήφθη και αν η κατάσταση της υγείας του βελτιωθεί προβλέπεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της έκδοσης του στη Γερμανία καθώς εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα.

Η ιστορία του όμως δεν σόκαρε μόνο την Αμφιλοχία όπου διέμενε μόλις τέσσερις μήνες αλλά και άλλες όμορες περιοχές της χώρας όπου ξύπνησαν μνήμες. Στην Πρέβεζα από χωριό της οποίας κατάγεται, την Άρτα όπου έχει οικογενειακούς δεσμούς αλλά και τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας απ΄ όπου καταγόταν η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, που φέρεται να δολοφόνησε ο 69χρονος.

Η υπόθεση όμως ξύπνησε μνήμες και στο Πλέτενμπεργκ, πόλη του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας, όπου συνέβη το φονικό τον Απρίλιο του 1989. Ο τύπος της πόλης αυτής μάλιστα φιλοξενεί τις τελευταίες ημέρες εκτενή αφιερώματα-και πρωτοσέλιδα- για την υπόθεση αυτή και τον τραγικό θάνατο της 25χρονης Γαρυφαλλιάς οι οικείοι της οποίας δεν σταματούν να ζητούν δικαίωση.

Ο τόπος του φονικού

Οι πτυχές του φονικού αναφέρονται στα δημοσιεύματα την ώρα που διάφορες μαρτυρίες για το βίο και την πολιτεία του φερόμενου ως δράστη έρχονται στα μέσα ενημέρωσης. Μιλώντας σε εφημερίδα του Πλέτενμπεργκ ο Γρηγόρης Αλεξίου, αδερφός της δολοφονηθείσας, αναφέρει πως «η εμπειρία ήταν τραυματική».

Το φονικό συνέβη σε ένα απόμερο πάρκινγκ μετά από έντονη λογομαχία που είχαν ο 37χρονος τότε άνδρας και η 25χρονη. Ο δράστης, Σπύρος K., είχε πυροβολήσει συνολικά οκτώ φορές μέσω των παραθύρων του Opel Kadett την Γαρυφαλλιά. “Νομίζω ότι ήθελε απλώς να του πει ότι τον απέρριψε επειδή ήταν παντρεμένος “, λέει ο αδελφός, ο οποίος περιγράφει την αδερφή του ως “αφοσιωμένη σύζυγο και στοργική μητέρα”. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, για το οποίο ο δράστης δεν είχε άδεια, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Ο άντρας εξαφανίστηκε αμέσως μετά την δολοφονία.

Μετά τη δολοφονία της γυναίκας, οι δύο κόρες της είχαν προσωρινά μετακομίσει στην Ελλάδα, ενώ σήμερα ο άνδρας της ζει με τη μεγαλύτερη κόρη της ζουν στην περιοχή της Στουτγκάρδης. Η μικρότερη κόρη της είναι με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Ο φερόμενος ως δράστης τα πρώτα χρόνια που ήταν καταζητούμενος έζησε στην Αυστραλία και τα τελευταία επέστρεψε στην Ελλάδα.

«Πιστεύουμε ότι είναι καλό που έχει βρεθεί τώρα και ελπίζουμε ότι θα δικαστεί τώρα στη Γερμανία και ότι θα λάβει την δίκαιη ποινή του», δήλωσε ο κ. Αλεξίου, ο οποίος γύρισε την πλάτη του στην πόλη Πλέτενμπεργκ στα τέλη της δεκαετίας του μετακομίζοντας στη Στουτγάρδη όπου ζει και εργάζεται. «Είναι περίεργο να επιστρέφεις στο Plettenberg. Επειδή η δολοφονία της αδερφής μου είναι πάντα συνδεδεμένη με αυτήν την πόλη για μένα », κατέληξε ο Γρηγόριος Αλεξίου.

Η υπόθεση δολοφονίας στο Πλάτενμπεργκ παρέμενε για χρόνια στο εισαγγελικό αρχείο του Χάγκεν. Η υπόθεση επανέρχεται τώρα ξανά στο προσκήνιο. «Περιμένουμε την έκδοση από την Ελλάδα για να ξεκινήσει η διαδικασία», τονίζει ο Εισαγγελέας, Γκέραρντ Πάουλι.

Πηγή: agrinionews.gr, agriniopress.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ