Κορονοϊός – Γώγος: Πότε πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία


Κορονοϊός: Τι είπε ο Χαράλαμπος Γώγος, παθολόγος, λοιμωξιολόγος και καθηγητής ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων

«Σε γενικές γραμμές, με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντικός όγκος εκδρομέων που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα, νομίζω ότι κρίνεται καλύτερη ημερομηνία η 14η Σεπτεμβρίου για την έναρξη των σχολείων», σημείωσε ο κ. Γώγος.

«Τα νέα ήταν καλά τις τελευταίες 2-3 ημέρες. Θα δούμε αυτή τη βδομάδα πώς πάει. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης, όπου σε βιομηχανία τροφίμων βρέθηκαν αρκετά θετικά δείγματα, τα οποία σε δεύτερο έλεγχο αποδείχτηκαν αρνητικά, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι «δεν το γνωρίζω το θέμα, δεν μας απασχόλησε αυτή τη στιγμή στην επιτροπή. Υπάρχει πιθανότητα ψευδών θετικών ή αρνητικών τεστ. Στην περίπτωση που είναι πολλά τα λάθος αποτελέσματα, αυτό σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο εργαστήριο».

Δείτε την συνέντευξη:

Αύριο ανακοινώνονται όλες οι λεπτομέρειες

Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων.

Ειδικότερα, κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, στις 16:00, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στη συνέντευξη θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σημειώνεται ότι, πληροφορίες αναφέρουν πως προς άνοιγμα την 14 Σεπτεμβρίου φαίνεται πως προσανατολίζεται και η κυβέρνηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ