Καιρός: Έως 8 βαθμούς υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες – Πόσο θα κρατήσει η θερμή «εισβολή»


Καιρός: Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες αυτή της εβδομάδας αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα Τρίτη (01/09)

Έως και την Παρασκευή θα συνεχιστούν στην Ελλάδα οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, με τη μέγιστη θερμοκρασία να βρίσκεται ήδη αρκετά πάνω από τις φυσιολογικές τιμές για την εποχή.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα είναι σήμερα έως και οκτώ βαθμούς υψηλότερη σε σχέση με τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (τη λεγόμενη κλιματική τιμή), ενώ θα παραμείνει πάνω από αυτά έως τουλάχιστον την Παρασκευή, με αυξημένη πιθανότητα για πτώση της στη συνέχεια.

Η τάση της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μέτρων, όπως εκτιμάται από το αμερικανικό παγκόσμιο μοντέλο GFS, για τη χρονική περίοδο από την Τρίτη 01/09 έως την επόμενη Τρίτη 08/09/2020.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες αυτή της εβδομάδας αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα, καθώς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά, αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα αγγίξουν τους 36-38 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες σήμερα στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά (Βοιωτία) και στη Νότια Πελοπόννησο θα φτάσει τους 39-40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Νότια Κρήτη και τοπικά στη Μακεδονία τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για την Τετάρτη (02/09) στα δυτικά και τα βόρεια υα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι κατά τόπους θα αυξηθούν και στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι.

Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στη Μακεδονία βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ