Καμία συνοχή από Τσαβούσογλου: Συνεχίζει τις προκλήσεις, αλλά θέλει και διάλογο


Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Ελλάδα σχετικά με τα δικαιώματα και τους πόρους της Μεσογείου διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια χρονική στιγμή που η ένταση μεταξύ των δύο χωρών έχει κορυφωθεί και η Ε.Ε. απειλεί με κυρώσεις την Άγκυρα αν επιμείνει στις παράνομες δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Εάν η Ελλάδα είναι ανοιχτή στην επίλυση των ζητημάτων μέσω του διαλόγου τότε είναι και η Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι η Ελλάδα προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία υιοθετώντας μια εχθρική στάση.

Σημειώνεται πως το βράδυ της Δευτέρας η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX για το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis», με τη νέα οδηγία να έχει ισχύ έως και τις 12 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ανανέωση των ερευνητικών δραστηριοτήτων του σκάφους μέσω NAVTEX, καθώς την περασμένη Πέμπτη είχε επεκταθεί για δεύτερη φορά έως χθες.

Σε απάντηση, ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης εξέδωσε αντι-NAVTEX στην οποία τονίζεται ότι είναι άκυρη η τουρκική NAVTEX, έχει εκδοθεί από μη εξουσιοδοτημένη υπηρεσία και η τουρκική δραστηριότητα είναι παράνομη καθόσον αφορά σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για συμπεριφορά «ταραξία» της Τουρκίας στην περιοχή, τονίζοντας πως η Ελλάδα «δεν εκβιάζεται».

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ