Άνοιγμα σχολείων: Γιατί η κυβέρνηση επιλέγει την 14η Σεπτεμβρίου – «Στοίχημα» η μάσκα

Σχολεία: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις επίσημες ανακοινώσεις από το Υπ. Παιδείας σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά και το άνοιγμα των σχολείων.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανακοινώνει στις 4 την ημερομηνία έναρξης των σχολικών μονάδων αλλά και τις λεπτομέρειες γύρω από το καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που προκύπτουν από όσα λένε οι λοιμωξιολόγοι που στελεχώνουν την Επιτροπή του υπουργείου Υγείας, φαίνεται να «κλειδώνει» η 14η Σεπτεμβρίου, καθώς οι ειδικοί θέλουν να υπάρχει ένα διάστημα από τη στιγμή που θα επιστρέψουν και οι τελευταίοι αδειούχοι από τα νησιά μέχρι την ημέρα της επιστροφής στα θρανία.

Με δεδομένο μάλιστα πως τα παιδιά όταν νοσούν – στις περισσότερες περιπτώσεις – είναι ασυμπτωματικά, θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους διασποράς του ιού στο σχολικό περιβάλλον.

Οι ανακοινώσεις

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ αλλά και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 4 το απόγευμα, όπου θα παρουσιαστούν όλα τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναμένεται να αναφερθεί στα μέτρα ασφαλείας των σχολικών μονάδων, στο Ολοήμερο σχολείο καθώς και στα πρωτόκολλα σε περίπτωση κρουσμάτων σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς.

Τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων

Ήδη το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει δέσμη μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων, είτε γίνει στις 7 είτε στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η λειτουργία των σχολείων θα γίνει με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, τα οποία θα ελέγχονται αυστηρά.

Οι ρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί και πιθανότατα θα επικαιροποιηθούν σήμερα, αφορούν όλα τα σχολεία – από νηπιαγωγεία έως λύκεια, ολοήμερα, σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Μέτρα πρόληψης και προφύλαξης:

1) Χρήση μάσκας

Χρήση μάσκας ΠΟΥ;

– Κυρίως σε εσωτερικούς χώρους (εκτός από την ώρα φαγητού).

– Σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα (τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών) ούτε στη γυμναστική.
– Επίσης, η μάσκα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Χρήση μάσκας ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;

⁃ Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού. Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.

⁃ Οδηγοί, συνοδοί, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.

– Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα

Η Κυβέρνηση, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί θα διαθέσει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών σχολείων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ