ΟΑΕΔ – Επίδομα ανεργίας: Ξεκινούν οι πληρωμές της δίμηνης παράτασης – Ποιοι θα πάρουν 800 ευρώ


ΟΑΕΔ: Αρχίζει εντός Σεπτεμβρίου η διαδικασία πληρωμής όλων των επιδομάτων ανεργίας που έλαβαν παράταση κατά το προηγούμενο διάστημα, όπως σημείωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξής του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Πρωτοψάλτης διοικητής του ΟΑΕΔ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ανεργία θα αυξηθεί, λόγω και των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει όλα τα επιδόματα που έληξαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για δύο μήνες, όπως έγινε και τον Μάιο.

«Θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα οι πληρωμές, ενώ για αυτούς που έληξε τον Ιούνιο, θα λάβουν μέσα στον Σεπτέμβριο 800 ευρώ, καθώς έχουν συμπληρώσει δύο μήνες» σημείωσε ο διοικητής του Οργανισμού, τονίζοντας πως η διαδικασία είναι αυτόματη και δεν θα χρειαστεί κάποια αίτηση από τους δικαιούχους.

Για τους εποχικούς υπαλλήλους, υπογράμμισε ο κ. Πρωτοψάλτης, υπάρχει πρόβλεψη για 50 ημέρες ασφάλισης, προκειμένου να κατοχυρώσει το τρίμηνο της επιδότησης ανεργίας.

Για τα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ, συμπλήρωσε πως «πρέπει να δώσουμε έμφαση στην επιδότηση της εργασίας. Το ένα είναι προσωρινή ανακούφιση, το άλλο είναι η πραγματική λύση. Ανοίξαμε πέντε προγράμματα με 29.500 θέσεις εργασίας που επιδσυμπλοτούν στο 75% το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος εργασίας για τους ανέργους. Μέχρι τώρα έχουμε αιτήσεις για τις μισές θέσεις εργασίας από επιχειρήσεις».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ