Επικίνδυνη προπαγάνδα των Τούρκων: Εκδίδουν χάρτες και ζητούν αποστρατικοποίηση των νησιών

Δεν τους βγαίνει το «θερμό» επεισόδιο και… θυμήθηκαν τώρα την αποστρατικοποίηση – Υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων – Η τουρκική «μονταζιέρα» δουλεύει τον τελευταίο καιρό… υπερωρίες και αναπαράγει ανοησίες που ξεπερνούν κάθε φαντασία!

Το ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να… χωνέψουν τα απανωτά «χαστούκια» στο πεδίο από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι γνωστό, ωστόσο δεν γνωρίζαμε τα όρια της «μονταζιέρας» της Άγκυρας, που έδωσε και σήμερα ρεσιτάλ προκλητικότητας!

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, με ένα άρθρο του σκόρπισε απλόχερα… γέλιο, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ αναφέρει πως η Ελλάδα παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης, μαζί με έναν χάρτη που δείχνει τα ακριτικά νησιά τα οποία διατηρούν στρατό.

Με τίτλο «η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947 διατηρώντας στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», δημοσιεύει χάρτη στον οποίο σημειώνει μια σειρά από ελληνικά νησιά, από τη Λέσβο και τη Χίο, ως τη Σάμο, την Κω, τη Νίσυρο, την Κάρπαθο και τη Ρόδο.

Στο κείμενο που συνοδεύει τον χάρτη, το πρακτορείο αναπαράγει τις αιτιάσεις της Άγκυρας, πως η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων, στις οποία αναφέρεται πως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα.

Ο χάρτης της τουρκικής παράνοιας!

«Η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου διατηρεί στρατό. Τα νησιά των Δωδεκανήσων παραχωρήθηκαν από την Ιταλία έπειτα από τον τουρκο-ιταλικό πόλεμο (πόλεμος της Τρίπολης) και παρέμειναν υπό ιταλική κυριαρχία ως τη Συνθήκη των Παρισίων μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με το Άρθρο 13 της Συνθήκης της Λωζάνης, «υπό το πρίσμα της διατήρησης της ειρήνης, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εγκαταστήσει ναυτική βάση και στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά της Λέσβου, της Χίου της Σάμου και την Ικαρία».

Τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1947 μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με την Συνθήκη να υπογράφεται ανάμεσα στις συμμαχικές δυνάμεις και την ηττημένη Ιταλία. “Τα νησιά αυτά θα αποστρατικοποιηθούν και θα παραμείνουν αποστρατικοποιημένα», αναφέρει η Συνθήκη των Παρισίων”».

Παραλήρημα και από την Yeni Safak: «Έχουμε δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά»

Στο ίδιο μήκος κύματος, δηλαδή της τουρκικής… παράνοιας και χυδαιότητας κινείται και η φιλοκυβερνητική Yeni Safak, που επικαλείται εκτιμήσεις «ειδικών» σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα μεταφέροντας στρατιώτες στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς έχασε το δικαίωμα κυριαρχίας της.

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Δημιουργήθηκε δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας», αναφέρει ότι με βάση τους «ειδικούς» η παράνομη αποστολή στρατιωτών στα νησιά δίνει το δικαίωμα πολιτικής, νομικής και στρατιωτικής επέμβασης στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή διεθνούς δικαίου του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Σελαμί Κουράν, η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών.

«Αν με αυτή την αποστολή στρατιωτών η Τουρκία αισθάνεται ότι απειλείται η δική της ανεξαρτησία τότε αποτελεί μια καθαρή απειλή. Αν οι πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες δεν αποδώσουν μπορεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα με βάση το νόμιμο δικαίωμα άμυνας που προβλέπει το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Μπορεί να εξουδετερώσει ένα ένα τα στρατιωτικά στοιχεία σε αέρα, θάλασσα και ξηρά», αναφέρει.

Προφανώς και μιλάμε γαι ακόμη ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της Άγκυρας για να δημιουργήσει εντυπώσεις ώστε να αποκρύψει την συντριπτική της ήττα στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς τέτοιοι ισχυρισμοί εκτός ότι δεν «στέκουν», η Τουρκία γνωρίζει καλύτερα από όλους πως η διεθνής κοινότητα τάσσεται σύσσωμη εναντίον των παράνομων ενεργειών της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ