Κορονοϊός στην Κολομβία: Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί από COVID-19


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Οι θάνατοι που έχει επιβεβαιωθεί πως οφείλονταν στον COVID-19 στην Κολομβία ξεπέρασαν τους 24.000 την Τρίτη (1/9), ενώ οι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασαν τις 624.000, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας των Άνδεων.

Μέχρι σήμερα, η Μπογοτά έχει καταγράψει 20.052 θανάτους και 624.069 μολύνσεις. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 133.155.

Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιήθηκαν την εβδομάδα που η Κολομβία ήρε τα αρχικά μέτρα καραντίνας, σχεδόν πέντε μήνες αφότου επιβλήθηκε το εθνικό lockdown.

Η καραντίνα που κήρυξε στα τέλη Μαρτίου ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε είχε στόχο να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά είχε συνέπεια να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, εκτοξεύοντας πάνω από το 20% το ποσοστό της ανεργίας.

Η Κολομβία εισέρχεται πλέον σε φάση επιλεκτικών περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Οι περιορισμοί στις συναθροίσεις πλήθους συνεχίζονται αυτόν τον μήνα, όσο η κυβέρνηση θα αποτιμά την επιδημιολογική κατάσταση.

Περισσότεροι τομείς της οικονομίας ξεκινούν ξανά τη δραστηριότητά τους, αν και με αυστηρά πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ