Χαρίτσης: Η κυβέρνηση απέτυχε στην επανεκκίνηση της οικονομίας

«Ζητούμενο στον ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε χρονική συγκυρία, είναι η άσκηση μιας αντιπολίτευσης χρήσιμης προς την κοινωνία», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ρ/σ Θέμα Radio104.6 τόνισε:

«Στηρίξαμε τα δύσκολα περιοριστικά μέτρα στην αρχή της πανδημίας, επισημάναμε όμως εγκαίρως την ολιγωρία και τις παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και την αδυναμία της να αξιοποιήσει αυτό τον χρόνο που της έδωσε η κοινωνία για να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να στηρίξει έγκαιρα την πραγματική οικονομία. Μπροστά σε μια πολλαπλή κρίση με αιχμές στο υγειονομικό, οικονομικό και στο εθνικό σκέλος, η κυβέρνηση λέει πολλά και πράττει ελάχιστα.»

Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εν μέσω πανδημίας, αντί να ενισχύσουν το ΕΣΥ, άφησαν το προσωπικό του να μειωθεί», επισημαίνοντας ότι «σήμερα υπηρετούν στο ΕΣΥ λιγότεροι άνθρωποι απ’ ότι έναν χρόνο πριν». «Ούτε μία πρόσληψη δεν έχει προχωρήσει από την σημερινή κυβέρνηση» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, «όλες αφορούν προκηρύξεις δρομολογημένες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και υπενθύμισε:

«Αφήσαμε ένα ΕΣΥ σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ότι το παραλάβαμε. Σε δύσκολες συνθήκες επιτροπείας, αυξήσαμε τη χρηματοδότηση, εξοπλίσαμε τα νοσοκομεία και ενισχύσαμε το προσωπικό, προχωρώντας σε 19.500 προσλήψεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού».

Ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι «η ύφεση είναι ήδη εδώ. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ανοίξει άρον άρον και χωρίς σχέδιο την οικονομία και τον τουρισμό απέτυχε» δήλωσε, επισημαίνοντας ότι «θα έπρεπε να είχαν παρουσιάσει εγκαίρως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, όπως κάναμε στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και έξι μήνες» και υπενθυμίζοντας: «Με το «Μένουμε Όρθιοι» αντιστοιχίσαμε τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές πηγέςμε τις ανάγκες της οικονομίας και προτείναμε εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας αλλά και συγκεκριμένων κλάδων, όπως ο τουρισμός, για να μην δούμε λουκέτα, νέες στρατιές ανέργων και κατάρρευση των δημοσίων εσόδων».

«Μπαίνουμε σε μία φάση που θα αντιμετωπίσουμε πολλαπλές προκλήσεις» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί στην ευθύνη να παρουσιάσει μια πειστική, αριστερή πρόταση για έξοδο από την κρίση, που θα απαντά στις αγωνίες της κοινωνίας. Όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετήσουμε αυτό το σχέδιο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here