Δεκαετές ομόλογο: Ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ οι προσφορές


Το βιβλίο προσφορών είχε ανοίξει με αρχική εκτίμηση επιτοκίου στο 1,33% και μειώθηκε στο 1,23% – Στόχος το Ελληνικό Δημόσιο να αντλήσει έως 1,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει τα ταμειακά του διαθέσιμα.

Νέα «ψήφο» εμπιστοσύνης έδωσαν στην ελληνική οικονομία οι αγορές, καθώς εκδηλώθηκε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την επανέκδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου. Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ και το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ.

Το Ελληνικό Δημόσιο επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό κλίμα που επικρατεί στις αγορές ομολόγων, με το επανάνοιγμα της τελευταίας έκδοσης των 10ετων ομολόγων, που εξέδωσε στις 18 Ιουνίου, ενώ το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 1,5%.

Υπενθυμίζεται αρχικώς, πως στόχος του ΟΔΔΗΧ για φέτος ήταν η έκδοση ομολόγων ύψους 4-8 δισ. ευρώ, ωστόσο μετά την πανδημία το ανώτατο όριο αυξήθηκε στα 9,5 δισ. Ηδη μέχρι στιγμής το Ελληνικό Δημόσιο έχει αντλήσει από τις αγορές από την αρχή του χρόνου 7,5 δισ. ευρώ.

Τι είχε δηλώσει νωρίτερα ο Χρήστος Σταϊκούρας

«Η έκδοση φαίνεται να είναι επιτυχημένη αλλά η επιτυχία μιας έκδοσης έχει πολλά συστατικά», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι «θα ήθελα η χώρα να επιτύχει την υλοποίηση όλων αυτών των συστατικών, τον όγκο της έκδοσης, το ύψος του επιτοκίου και τη ποιότητα της έκδοσης, φαίνονται ότι επιτυγχάνονται και οι τρεις στόχοι».

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου, λέγοντας πως λογικά «θα είναι χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη έκδοση 10ετούς ομολόγου που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ