Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου Παρλί: Τι είπαν για Τουρκία, Rafale και Belh@rra


Κοινή βούληση να ενισχυθεί περαιτέρω η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών.

Την ώρα που το Oruc Reis συνεχίζει να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας συνοδευόμενο από τουρκικό στολίσκο φρεγατών και κορβετών, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει το μπαράζ διπλωματικών επαφών.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς σήμερα, Τέταρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φλοράνς Παρλί (Florence Parly).

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεδομένης της εντεινόμενης τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς. Υπογραμμίστηκε η προσήλωση της Ελλάδος και της Γαλλίας στο Διεθνές Δίκαιο την επιδίωξή τους να προωθήσουν την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή με κοινές πρωτοβουλίες.

Συζητήθηκαν επίσης, οι διμερείς σχέσεις για ζητήματα που αφορούν στην Άμυνα και την Ασφάλεια, εξοπλιστικά προγράμματα και εκφράστηκε η κοινή βούληση να ενισχυθεί περαιτέρω η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, Αθήνα και Παρίσι έχουν δώσει τα χέρια για την απόκτηση 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, ενώ δεν αποκλείεται και η απόκτηση τουλάχιστον μίας φρεγάτας Belh@rra.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν κάθε κίνηση των Τούρκων και είναι σε ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν όλα τα ενδεχόμενα, την ώρα που η πραγματική σύμμαχος Γαλλία είναι έτοιμη να μας στηρίξει στρατιωτικά.

Με το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ να είναι έτοιμο να καταπλεύσει στην ανατολική Μεσόγειο, ο Έλληνας υπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Παρίσι, καταδεικνύοντας την προσέγγιση των δύο κρατών, ειδικά στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ