Τουρκία – Κορονοϊός: Η χώρα γνωρίζει τη δεύτερη κορύφωση της επιδημίας, δηλώνει ο υπουργός Υγείας


Κορονοϊός:  Η Τουρκία γνωρίζει τη δεύτερη κορύφωση της επιδημίας του κορονοϊού λόγω της “απροσεξίας” σε γάμους και σε άλλες κοινωνικές συγκεντρώσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, μεσούσης της ταχείας αύξησης του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων.

Σε δηλώσεις του έπειτα από συνεδρίαση του επιστημονικής του ομάδας για τον κορονοϊό, ο Κοτζά δήλωσε ότι η πρωτεύουσα ‘Αγκυρα καταγράφει την ταχύτερη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων τελευταία.

Πρόσθεσε ότι 29.865 νοσηλευτές έχουν προσβληθεί από τον ιό έως τώρα και 52 μεταξύ αυτών πέθαναν από την Covid-19.

“Η επιδημία συνεχίζεται ολοένα και περισσότερο. Ο ιός εξαπλώνεται σε περισσότερους ανθρώπους κάθε μέρα. Τα διαγνωστικά μας τεστ αυξάνονται καθημερινά, οι αριθμοί των νέων ασθενών μας δεν μειώνονται”, υπογράμμισε ο Κοτζά.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 αυξήθηκε κατά 1.596 το τελευταίο 24ωρο για να ανέλθει συνολικά σε 273.301, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των θανάτων από τον ιό αυξήθηκε κατά 45 για να ανέλθει σε 6.462 συνολικά, ενώ 246.876 ασθενείς έχουν αποθεραπευτεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ