Μαλδίβες-κορονοϊός: Ενισχύονται οι περιορισμοί στον τουρισμό έπειτα από μια αναζωπύρωση κρουσμάτων


Κορονοϊός: Οι Μαλδίβες ενίσχυσαν τους περιορισμούς εισόδου που επιβάλλουν στους επισκέπτες έπειτα από μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό σε περισσότερα από δέκα τουριστικά συγκροτήματα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο τουρισμός συνιστά έναν ζωτικής σημασίας πόρο για αυτό το αρχιπέλαγος του Ινδικού ωκεανού που αποτελείται από 1.190 κοραλλιογενή νησάκια και είναι δημοφιλής προορισμός για νιόπαντρους και διασημότητες.

Στο εξής όλοι οι τουρίστες πρέπει να παρουσιάσουν κατά την άφιξή τους αρνητικό τεστ στην ασθένεια Covid-19, διευκρίνισε το υπουργείο.

Η χώρα άνοιξε ξανά στον τουρισμό στα μέσα Ιουλίου, υποδεχόμενη την πρώτη διεθνή πτήση μετά την αναστολή των αεροπορικών συνδέσεων στα μέσα Μαρτίου. Οι επισκέπτες δεν ήταν τότε υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε τεστ ή να παρουσιάσουν κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί ότι δεν είχαν μολυνθεί.

Μετά την επαναλειτουργία των τουριστικών συγκροτημάτων, 29 ντόπιοι και 16 ξένοι εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί και τέθηκαν σε απομόνωση στις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Μαλδίβες των 340.000 κατοίκων κατέγραψαν περισσότερες από χίλιες νέες μολύνσεις ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στις 8.003, εκ των οποίων 29 θάνατοι.

Η πανδημία πλήττει ιδιαίτερα πρόσωπα που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, μετανάστες ή ντόπιους εργαζόμενους, στην πρωτεύουσα Μαλέ όπου η κυβέρνηση επιβάλλει από τις αρχές Αυγούστου νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία έχει επεκταθεί και στα γειτονικά ακατοίκητα νησιά.

Οι αρχές στηρίζονταν σε μια μαζική επιστροφή των τουριστών μετά την επανάληψη των διεθνών πτήσεων αλλά μόνον 5.200 ήρθαν στη διάρκεια των 30 ημερών που ακολούθησαν τη 15η Ιουλίου. Πριν από την πανδημία, ο μηνιαίος μέσος όρος των αφίξεων κυμαινόταν γύρω στους 141.000 τουρίστες.

Πέρυσι, οι Μαλδίβες είχαν προσελκύσει αριθμό ρεκόρ 1,7 εκατ. ξένων τουριστών, μια 15% αύξηση σε σχέση με το 2018, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ