Συνεχίζονται τα ρεκόρ στη Wall Street – Μεγάλη πτώση για το πετρέλαιο


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Με άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο την Τετάρτη (3/9), το χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη.

Συνεχίστηκαν οι «υψηλές πτήσεις» στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street.

Το θετικό κλίμα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δεν φάνηκε να επηρεάζεται από τα μάλλον απογοητευτικά στοιχεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, στις ΗΠΑ, τον Αύγουστο, με τον αριθμό τους να υπολείπεται κατά τουλάχιστον 50% των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Αντίθετα, ώθηση στο επενδυτικό κλίμα δίνουν και οι δηλώσεις του επικεφαλής συμβούλου της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, δρ. Άντονι Φάουτσι ότι ένα εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 454,84 μονάδων (+1,59%), στις 29.100,5 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 116,78 μονάδες (+0.98%), φτάνοντας τις 12.056,44 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με άνοδο 54,19 μονάδων (+1,54%), στις 3.580,84 μονάδες.

«Έχασε» 25 μέρες το πετρέλαιο

Πτωτικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με εκείνη του αργού στις ΗΠΑ να πλησιάζει σε χαμηλό ενός μήνα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Οκτωβρίου έχασε 1,25 δολ. ή 2,9%, κλείνοντας στα 41,51 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Νοεμβρίου έχασε 1,15 δολάρια ή 2,5%, στα 44,43 δολάρια το βαρέλι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ