Άνοιγμα Σχολείων: Γιατί η Εκκλησία ζητά να γίνει ο αγιασμός στις 15 Σεπτεμβρίου


Μετά τη μετάθεση του πρώτου κουδουνιού στις 14 Σεπτεμβρίου, άλλο ένα πρόβλημα δημιουργείται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (2/9), η Εκκλησία θα προτείνει ημέρα αγιασμού στα σχολεία να οριστεί η 15η Σεπτεμβρίου, δηλαδή η επομένη από το άνοιγμα των σχολείων.

Η έναρξη λειτουργίας των σχολείων φέτος θα πέσει την ίδια ημέρα με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πράγμα το οποίο δυσκολεύει τη μετάβαση των κληρικών στα κατά τόπους σχολεία εξαιτίας του αυξημένου λειτουργικού προγράμματος της ημέρας.

«Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 θα έχουν λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες», είπε στο πρακτορείο Ορθοδοξία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι ο αγιασμός θα γίνει ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο και θα διεξαχθεί στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ