Νέο βίντεο-πρόκληση από την Τουρκία: Ο Ακάρ πετά με F-16 και απειλεί ΗΠΑ – Γαλλία


Με ένα ακόμα εμπρηστικό μήνυμα για την Ανατολική Μεσόγειο εγκαινίασε χθες, Τετάρτη (2/9) τη νέα χρονιά στην πολεμική αεροπορία ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Πετώντας συμβολικά με μαχητικό F-16 πάνω από την αεροπορική βάση στο Εσκίσεχιρ, ο Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας, Χασάν Κιουτσούκακγιουζ, έστειλε το μήνυμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους και των Τουρκοκυπρίων, χωρίς να γίνει καμία υποχώρηση.

Σε ομιλία του κατά την τελετή έναρξης της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς πτήσεων, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι συνεχίζονται οι δραστηριότητες στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, προσθέτοντας ότι «είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε για να έχουμε παρουσία σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή».

«Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό τον αγώνα ή να τον επιβραδύνουμε», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ προσθέτοντας ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι στην διάθεση του έθνους και κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία γι αυτό».

Δείτε βίντεο από την προετοιμασία του Χουλουσί Ακάρ:

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός σε δηλώσεις του έριξε πυρά και κατά των ΗΠΑ και της Γαλλίας, αναφέροντας πως «στην ανατολική Μεσόγειο έρχονται κάποιοι απο αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων και κάνουν νταηλίκια και παίζουν τον ρόλο του προστάτη και της ασπίδας. Θα έρθουν, και θα φύγουν όπως ήρθαν. Εσείς αν προσπαθείτε να αλλάξετε της ισορροπίες αφού πήρατε την απόφαση άρσης του εμπάργκο στη νότια Κύπρο, αυτό δεν θα φέρει την ειρήνη αλλά την σύγκρουση, δεν θα φέρει την λύση αλλά την μη επίλυση του ζητήματος».

Δείτε φωτογραφίες:

«Καζάνι που βράζει» η Ανατολική Μεσόγειος: Ρωσικές ασκήσεις μέσω τουρκικών NAVTEX

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης (2/9) η Τουρκία ανακοίνωσε δύο νέες ναυτικές οδηγίες για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για NAVTEX που αφορούν ασκήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, με την ονομασία «ρωσικές ασκήσεις πυρός».

Είναι προφανές πλέον πως η Aνατολική Μεσόγειος παίρνει φωτιά. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή υπάρχει υπερσυγκέντρωση δυνάμεων και συγκεκριμένα οι στόλοι: Ελλάδας, Τουρκίας, Γαλλίας, ΗΠΑ, Ρωσίας. Στην Κύπρο επίσης υπάρχουν οι βρετανικές βάσεις, ενώ Ισραήλ και Αίγυπτος παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Η πρώτη άσκηση των Ρώσων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8 – 22 Σεπτεμβρίου και αφορά ασκήσεις με πραγματικά πυρά κοντά στο ερευνητικό Oruc Reis, στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Η δεύτερη NAVTEX μεταξύ 17 – 25 Σεπτεμβρίου αφορά ρωσικές ασκήσεις στην θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Η ανακοίνωση από τον σταθμό της Αττάλειας:

Στις NAVTEX μάλιστα οι Τούρκοι επισημαίνουν ότι θα πρέπει να δοθεί προσοχή για να μην επηρεαστούν τα ερευνητικά τους σκάφη Barbaros και Orus Reis που πλέουν κοντά στις περιοχές των ρωσικών ασκήσεων.

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω Twitter ο ανταποκριτής του MiddleEastEye, Ragip Soylu:

Η επικίνδυνη προπαγάνδα της Άγκυρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο ανέβηκε επικίνδυνα μετά το δημοσίευμα της «DieWelt» στο οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας φέρεται να έδωσε εντολή στους στρατηγούς του για «θερμό» επεισόδιο, είτε βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες, αφήνοντας εμβρόντητους τους στρατηγούς που αναρωτιόντουσαν πως θα μπορεί να συμβεί μία πολεμική σύγκρουση χωρίς θύματα.

Την Τετάρτη (2/9) ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της Die Welt και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Ο Χαμί Ακσόϊ αναφέρει χαρακτηριστικά: «H είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Die Welt για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας.

Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσόγειο και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στην διεθνή πρακτική και στο δίκαιο.

Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψευδή ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ