Πήρε «φωτιά» η τουρκική μονταζιέρα: Και άλλη προβοκάτσια στο Καστελόριζο – Δείτε το βίντεο


H τουρκική μονταζιέρα συνεχίζει να εργάζεται πυρετωδώς και στο στόχαστρο φαίνεται πως παραμένει το Καστελόριζο.

Η Άγκυρα, διά του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου Φαχρετίν Αλτούν, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παρεμποδίζει το έργο Τούρκων δημοσιογράφων και προχωρώντας σε απειλές απέναντι στη χώρα μας.

Αφορμή για τα νέα αυτά «πυρά» είναι η δημοσιοποίηση φωτογραφιών των διαβατηρίων του ανταποκριτή του Anadolu στην Αθήνα αλλά και του φωτογράφου του τουρκικού πρακτορείου σε ελληνική ιστοσελίδα.

Ο δημοσιογράφος και ο φωτογράφος ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Ρόδο αεροπορικώς και στη συνέχεια έφτασαν στο Καστελόριζο.

Οι τουρκικές Αρχές κάνουν λόγο για στοχοποίησή τους ενώ ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζει την Ελλάδα «κράτοςμαφία».

«Καταδικάζουμε τις ελληνικές Αρχές που στοχοποιούν μέσω φασιστικού διαδικτυακού τόπου τους εργαζόμενους του πρακτορείου Anadolu που βρίσκονται στο Καστελόριζο ενώ οι Έλληνες δημοσιογράφοι στην Τουρκία, στην οποία η Ελλάδα επιχειρεί να δώσει μαθήματα ελευθεροτυπίας, εργάζονται όπως επιθυμούν» λέει ο Αλτούν, και συμπληρώνει: «Προβληματίζει το γεγονός ότι μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριφέρεται ως κράτος – μαφία».

H τουρκική μονταζιέρα όμως όπως φαίνεται συνεχίζει να εργάζεται πυρετωδώς, εμμένοντας στην προπαγάνδα περί «στρατικοποίησης» του Καστελόριζου. Το κρατικό TRT World, κατέγραψε δραστηριότητες της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Καστελόριζο, με ειδική κάμερα από τις απέναντι τουρκικές ακτές στο Κας.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του TRT World, τα πλάνα που προβλήθηκαν την Τετάρτη (2/09), δείχνουν Έλληνες στρατιώτες να περιπολούν το νησί.

Δείτε το βίντεο:

Ερντογάν: Έχουμε 100% δίκιο, αλλά θέλουμε διάλογο

«Γραμμή» για πολιτική λύση με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο στη βάση του win-win δίνει τώρα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τη «Χουριέτ».

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας, μιλώντας προς τα στελέχη του κόμματός του κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την περασμένη Τρίτη, είπε συγκεκριμένα ότι: «Στην ανατολική Μεσόγειο έχουμε 100% δίκιο και δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκησή του. Μπορούμε να καθίσουμε με όλους στο ίδιο τραπέζι, εκτός από τη νότια Κύπρο. Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο τη Γαλλία».

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ