Θεοδωρικάκος: Το προσωπικό καθαριότητας βρίσκεται ήδη στα σχολεία


Άνοιγμα σχολείων: Το προσωπικό καθαριότητας βρίσκεται ήδη στα σχολεία, ανέφερε σε εκπομπή της ΕΡΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι διαγωνισμοί έχουν γίνει με ευθύνη των δήμων, όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί, ολοκληρώνονται μέσα στην εβδομάδα και από την επομένη οι καθαρίστριες θα είναι σε όλα τα σχολεία.

«Στις 14 Σεπτεμβρίου προφανέστατα και θα είναι όλο το προσωπικό που έχει σχέση με την καθαριότητα και θα κάνει όπως πρέπει τη δουλειά του», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Διορίστηκαν 9.774 καθαρίστριες από τις οποίες 5.000 έχουν πλήρες ωράριο» διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών. «Έχουμε θεσμοθετήσει», πρόσθεσε, «αν κάποιος δήμος χρειάζεται περισσότερο προσωπικό καθαριότητας μπορεί να μετατρέψει τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρεις ή να κάνουν συμβάσεις για το διάστημα της πανδημίας».

Αναφορικά με τα αδήλωτα τετραγωνικά, ο υπουργός σημείωσε πως «δώσαμε σε όλους τους πολίτες την ευκαιρία να δηλώσουν τα “ξεχασμένα” τετραγωνικά μέτρα», και σημείωσε πως «τελειώνει μια σχέση συνενοχής, αρχίζει μια σχέση εμπιστοσύνης. Μέχρι σήμερα 1.650.000 δήλωσαν τα κανονικά τους τετραγωνικά», είπε, προσθέτοντας ότι «δόθηκε παράταση γιατί την τελευταία εβδομάδα, κάθε μέρα, είχαμε 120.000 αιτήσεις. Επιλογή της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουμε και να επιταχύνουμε μεταρρυθμίσεις με τις οποίες πετυχαίνουμε την ανασυγκρότηση του κράτους, μία από αυτές είναι η ενδυνάμωση του ρόλου του ΑΣΕΠ μέσα από την ψηφιοποίησή του και από την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι προσλήψεις, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στόχος μας είναι να βρίσκεται «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι με το νέο σύστημα γραπτών εξετάσεων θα ενισχυθεί η αξιοκρατία.

«Το 1994 ο Νόμος Πεπονή έβαλε τέλος στις πελατειακές σχέσεις. Όμως 26 χρόνια μετά όλοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει μια διαδικασία συσσώρευσης χαρτιών, πτυχίων. Κατ’ αρχήν ούτε όλα τα Πανεπιστήμια είναι ίδια, ούτε μπορεί να είναι κριτής των πάντων η βαθμολογία και το πτυχίο ανόμοιων Πανεπιστημίων και διαφορετικών εποχών.

Η επιλογή λοιπόν είναι γραπτή εξέταση, στην οποία ο εξεταζόμενος θα αποδεικνύει τη γνώση του για τα συγκεκριμένα προσόντα και τις θέσεις που καλείται να υπηρετήσει.

«Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Αξιοκρατία. Όταν το κράτος θέλει να προλάβει 10 στατιστικολόγους δεν χρειάζεται να δείχνουν οι υποψήφιοι βαθμούς από οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο, από οποιοδήποτε πτυχίο από οποιαδήποτε εποχή. Θα υπόκεινται σε μια γραπτή εξέταση συγκεκριμένων μαθημάτων που θα ανταποκρίνονται στο ότι εκείνοι αύριο θα εργαστούν ως στατιστικολόγοι και εκείνοι που σε αυτές τις εξετάσεις θα έχουν τις καλύτερες επιδόσεις θα προσλαμβάνονται. Δεν υπάρχει τίποτε πιο δίκαιο, πιο αντικειμενικό και πιο πραγματικό», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ