Koρονοϊός – Παπαθανάσης: «Περιμένω να κάνω το τεστ – Είμαι σε καραντίνα»


Σε προληπτική καραντίνα βρίσκονται τρεις υπουργοί της κυβέρνησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Νίκος Παπαθανάσης και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς ήρθαν σε επαφή με ξένο επενδυτή που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε στο Mega και είπε: «Συναντηθήκαμε υπηρεσιακά με έναν επενδυτή χθες. Η συνάντηση έγινε με τους κανόνες, φορούσαμε μάσκες κατά τη διάρκειά της. Σήμερα το πρωί θα πετούσαμε με τον πρωθυπουργό για τη Θεσσαλονίκη και πριν επιβιβαστούμε και πριν φτάσει ο πρωθυπουργός μας ενημέρωσαν ότι ο συγκεκριμένος επενδυτής έχει κορονοϊό. Αμέσως φύγαμε και ήρθαμε στα σπίτια μας και ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ και περιμένουμε ώστε να περάσουν οι τρεις ημέρες για να μας κάνουν το τεστ γιατί απαιτείται κάποιος χρόνος για την επώαση του ιού», εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης.

«Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, και το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι θα πρέπει, γιατί πολύ συμπολίτες μας θα βρεθούν σε αντίστοιχη θέση, να τηρούν την καραντίνα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο για να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία. Στο σπίτι εργαζόμαστε κανονικά. Το καλό με τον κορονοϊό είναι ότι πλέον μάθαμε την τηλεργασία και είναι πολύ αποδοτική, κερδίζουμε και χρόνο στις μεταφορές. Όταν ξεκινάς τηλεργασία και τηλεσυσκέψεις δεν χάνεις και χρόνο με περιττά σχόλια», συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν αισθάνομαι τίποτα απολύτως. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Μας είπαν ότι θα μας ενημερώσουν για το αποτέλεσμα, και σε περίπτωση που είναι αρνητικό μπορεί να μας επιτρέψουν να βγούμε. Θα περιμένουμε, πάντως, τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

«Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν είχε συμπτώματα, έκανε προληπτικά το τεστ γιατί κάτι αισθάνθηκε σήμερα το πρωί. Βγήκε θετικός και αμέσως ενημέρωσαν τις επαφές του. Αυτά θα συμβούν. Θα πρέπει να τηρούμε τους κανόνες και να φοράμε τις μάσκες. Πόσο τραγικό μπορεί να είναι όταν σπάσεις την καραντίνα και δεν γνωρίζεις ότι μπορείς να είσαι θετικός, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για αγαπημένα σου πρόσωπα», κατέληξε κλείνοντας.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ