Κέρκυρα: Ανατριχιαστική μαρτυρία για το δυστύχημα με ταχύπλοο – «Η θάλασσα κοκκίνισε»


Το κουβάρι του δυστυχήματος με το ταχύπλοο που στοίχισε τη ζωή σε μία 60χρονη  Βρετανίδα στην παραλία Αυλάκι της Κέρκυρας προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του σκάφους.

Φως στην υπόθεση που ερευνά από την πρώτη στιγμή το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας – όπως αναφέρει σε σχετικό του ρεπορτάζ το corfutvnews.gr – έχουν ρίξει οι μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες.

Ειδικότερα το ανακριτικό τμήμα του Λιμεναρχείου έχει συλλέξει πληροφορίες από πολλούς ανθρώπους. Μάλιστα η μαρτυρία καθαρίστριας που εκείνη την ώρα εργαζόταν σε βίλα και είδε από ψηλά όλο το περιστατικό – όπως μεταδίδει το τοπικό Μέσο – συγλονίζει αφού ανέφερε στους άντρες του λιμενικού ότι… η θάλασσα κοκκίνισε σε δευτερόλεπτα.

Άλλες μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες που δημοσιεύουν τα Βρετανικά ΜΜΕ και επικαλείται το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνουν ότι είδαν την κολυμβήτρια να κουνάει τα χέρια της επί αρκετά λεπτά σαν να ζητούσε βοήθεια.

Την ίδια στιγμή η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας διεξάγει εξονυχιστική έρευνα σε δύο σκάφη που βρίσκονταν την ώρα του μοιραίου συμβάντος στη θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο σκάφη περίπου 7 μέτρων εκείνη την ώρα βρισκόταν στην περιοχή. Το ένα ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής που το νοικιάζει αν και εκείνη την ημέρα δεν το έχει δώσει σε κανέναν πελάτη. Το δεύτερο ανήκει σε ιδιώτη.

Τι έδειξε η νεκροψία

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής Ι. Αϊβατίδης, ολοκληρώνοντας την εξέταση της σορού της Claire Glatman, υπογράμμισε στις δηλώσεις του κατηγορηματικά ότι ο θάνατος της 60χρονης οφείλεται σε εξωτερικά και εσωτερικά τραύματα και όχι σε πνιγμό.
Από την νεκροψία – νεκροτομή διαπιστώθηκαν αποκλειστικά κακώσεις από προπέλα θαλασσίου σκάφους, με την αιτία θανάτου να είναι εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία.

Δεν διαπιστώθηκε κανένα στοιχείο πνιγμού, δεν υπάρχει εισροή θαλασσινού νερού στους πνεύμονες ενώ από τα ευρήματα φαίνεται πως η τραγική γυναίκα επιβίωσε μερικά λεπτά μετά το δυστύχημα, κάτι που επιβεβαιώνει τους αυτόπτες μάρτυρες πως κούναγε το χέρι της και φώναξε για βοήθεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ