Κορονοϊός – Αυστρία: Αυξάνονται τα νέα κρούσματα στη χώρα το τελευταίο 24ωρο


Ο αριθμός των νέων μολύνσεων με κορονοϊό αυξήθηκε κατά 423 από χθες, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί έως σήμερα στην Αυστρία να ανέρχεται σε 28.396.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν απόψε στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) 3.466, οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο 161 και από αυτούς οι 29 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 727 και έχουν διενεργηθεί συνολικά 1.222.257 διαγνωστικά τεστ.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της αυστριακής Βουλής Βόλφγκανγκ Σομπότκα, αποσύρονται από την επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειάς της, οι ρυθμίσεις που είχαν υπάρξει λόγω του κορονοϊού για τις θέσεις των βουλευτών στη «Μεγάλη Αίθουσα Ρεντούτεν» των πρώην χειμερινών ανακτόρων του Χόφμπουργκ.

Εκεί φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια η αυστριακή Βουλή, καθώς στο μεγαλοπρεπές, νεοκλασικού ρυθμού, κτίριο της, έργο του αρχιτέκτονα Θεοφίλου Χάνσεν (δημιουργού και της Ακαδημίας Αθηνών) πραγματοποιούνται εργασίες ριζικής ανακαίνισης της.

Εκεί, όπου στην αίθουσα, δεν μπορεί να διατηρηθεί η ελάχιστη απόσταση, θα υπάρχουν χωρίσματα από πλεξιγκλάς, και ως πρότυπο για αυτή την ρύθμιση αποτέλεσε το ελβετικό Κοινοβούλιο, όπου τοποθετούνται διαχωριστικά από πλεξιγκλάς μεταξύ των βουλευτών.

Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί πλέον να επιτραπεί ξανά ένας «περιορισμένος αριθμός επισκεπτών», και οι φωτορεπόρτερ θα έχουν και πάλι περισσότερες δυνατότητες για τις φωτογραφήσεις τους, εξήγησε ο πρόεδρος Βόλφγκανγκ Σομπότκα.

Λόγω του κορονοϊού, είχε καταστεί αναγκαία η αραίωση των καθισμάτων των βουλευτών στη “Μεγάλη Αίθουσα Ρεντούντεν” των πρώην ανακτόρων του Χόφμπουργκ, και προς τούτο είχε δημιουργηθεί με τη συνένωση με τη διπλανή “Γκαλερί”, ένας ενιαίος χώρος, για να φιλοξενούνται σε αυτόν, στο σύνολό τους οι 183 Αυστριακοί βουλευτές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ