Νέο παραλήρημα της Γενί Σαφάκ: «Ξεκινούν οι έρευνες σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη»

Το προπαγανδιστικό μέσο του Ερντογάν σε νέο ρεσιτάλ!

Μπορεί η Τουρκία να διαλαλεί πως επιθυμεί διάλογο με την Ελλάδα για το θέμα της ανατολικής Μεσογείου, ωστόσο η φιλοκαθεστωτική «Γενί Σαφάκ» αναφέρει πως σύντομα θα ξεκινήσουν έρευνες στην Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κρήτη!

Με τίτλο «Η περίοδος των 90 ημερών έχει λήξει. Η Τουρκία θα ξεκινήσει την αναζήτηση πετρελαίου σε 7 περιοχές», η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ προαναγγέλλει σήμερα την έναρξη ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και μέχρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια, κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.

Τον περασμένο Μάιο, και μετά την υπογραφή του παράνομου τουρκολυβικού συμφώνου για τις θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική εταιρία πετρελαίου – ΤΡΑΟ κατέθεσε αίτημα προς τη Γενική Διεύθυνση Εξόρυξης και Πετρελαίου του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς- εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Οι περιοχές αυτές είναι: Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

«Η περίοδος αναστολής των 90 ημερών για τη διαδικασία αδειοδότησης ολοκληρώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου. Η Γενική Διεύθυνση Εξόρυξης και Πετρελαίου του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, αναμένεται να εκδόσεις τις σχετικές άδειες ώστε το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέϊς να ξεκινήσει τις έρευνες» αναφέρει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας πως «συμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Γεωλογικής Έρευνας υπολογίζονται σε 8 δισεκατομμύρια βαρέλια τ’ αποθεματα πετρελαίου γύρω από την Κύπρο και σε 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης», αναφέρει το δημοσίευμα.

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η «Γενί Σαφάκ» δημοσιεύει κάτι τόσο εριστικό, μιας και αποτελεί το «άρμα» του Ερντογάν στην προπαγάνδα που κάνει εδώ και χρόνια.

Να σημειώσουμε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας έχουν αποδείξει πως φυλάσουν με σχετική ευκολία τα χωρικά μας ύδατα και κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί αν και εφόσον (γιατί συνήθως δεν γίνονται πράξη τα δημοσιεύματα της Γενί Σαφάκ) συμβεί όσα αναφέρει το τουρκικό μέσο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here