Βόλος: Το πόρισμα για τον 37χρονο που ρίχνει βενζίνη σε γυναίκες

Σοκ στις αρχές αλλά και στην κοινωνία του Βόλο έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις σε γυναίκες με βενζίνη από άστεγο 37χρονο άνδρα με το όνομα «Κάμελ». Οι αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές, αστυνομικές, κοινωνικές και ψυχιατρικές αρχές, δεν έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να εντοπίσουν την κοινή εκείνη φόρμουλα, ώστε να προστατευτούν θύτης και θύματα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Βόλου την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελική Αρχή του Βόλου, μετά και την νέα καταγγελία γυναίκας ότι δέχθηκε επίθεση με βενζίνη, ο 37χρονος άνδρας εξετάστηκε εκ νέου από τη δημόσια Ψυχιατρική Υπηρεσία Βόλου και για μια ακόμη φορά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πόρισμά της καταλήγει ότι δεν πρόκειται για ψυχιατρικό περιστατικό, αλλά για αντικοινωνικό περιστατικό και χρήζει απεξάρτησης από τη βενζίνη σε ειδική κλινική.

Οι ψυχίατροι οι οποίοι έχουν εξετάσει τον δράστη, λέγεται ότι στην εισήγηση – πόρισμα υποστηρίζουν ότι έχει πλήρη συνείδηση και ότι αναγνωρίζει τις συνέπειες των πράξεών του.

Ο 37χρονος πριν καιρό είχε περιλούσει νεαρή γυναίκα, με αποτέλεσμα η βενζίνη να πάει στα μάτια της και να υποστεί μόνιμες βλάβες όρασης. Για την πράξη του αυτή δικάστηκε, φυλακίστηκε, αλλά και πάλι δεν σταμάτησε τη δράση του.

Σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία της χώρας μας, που καθορίζει την ακούσια νοσηλεία ενός ατόμου σε ψυχιατρική κλινική, απαιτούνται συγκεκριμένες ιατρικές γνωματεύσεις, αν η συμπτωματολογία του οδηγεί τους ψυχιάτρους να εισηγηθούν τον εγκλεισμό, που στην περίπτωση του 37χρονου «Κάμελ» δεν ισχύουν.

Όταν η ιατρική κοινότητα, καταλήγει και όχι μόνο μια φορά, στο πόρισμα ότι δεν είναι ψυχιατρικό περιστατικό, τότε η ευθύνη ανήκει στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ώστε να εφαρμοστεί ο ποινικός κώδικας και εν συνεχεία να οδηγηθεί σε κάποιο κέντρο απεξάρτησης.

Πάντα, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 37χρονος δράστης έχει οικογένεια – αδελφές- οι οποίες δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του και συνεπώς δεν τον βοηθάνε πρακτικά και οικονομικά. Τέλος, εκτιμάται ότι ο άστεγος δράστης, επιτίθεται σε γυναίκες, ούτε λίγο ούτε πολύ, για να συλληφθεί και να φυλακιστεί, ώστε να εξασφαλίσει στέγη, τροφή και θέρμανση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ