Κορονοϊός: Ο Χαρδαλιάς ξεκαθαρίζει – Θα υπάρξει καθολικό lockdown;

Την προσοχή για τα γηροκομεία, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετές εστίες διασποράς του κορονοϊού, επέστησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στη δίνη του κορονοϊού παραμένει η Αττική, όπου σήμερα Παρασκευή (4/9) εντοπίστηκαν τα 86 από τα συνολικά 202 νέα κρούσματα στη χώρα.

«Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό», τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ιδιαίτερα για την Αττική τόνισε ότι καθημερινά γίνονται δυο τεχνικές συσκέψεις με τους ειδικούς να εξετάζουν τις εξελίξεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα δήμο το δήμο, περιοχή την περιοχή.

«Βλέπουμε όλα τα πραγματικά δεδομένα και αναλόγως ετοιμαζόμαστε, είτε να εισηγηθούμε, είτε να εφαρμόσουμε, είτε να βγάλουμε από τα συρτάρι μέτρα τα οποία θα εξελίσσονται σιγά -σιγά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Απέχουμε από τοπικά lockdown»

Ο υφυπουργός τόνισε απέχουμε πολύ από ένα τοπικό lockdown και πως υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα και αποτελεσματικά στάδια και μέτρα πριν φτάσουμε σε αποκλεισμούς και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τουλάχιστον όσον αφορά στην Αττική.

«Θεωρώ ότι είμαστε ακόμη μακριά από τοπικά lockdown και έχουμε πάρα πολλά εργαλεία – μέτρα στη φαρέτρα μας, για να μπορέσουμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο στο μέλλον».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ