Ένα iPhone X έπιασε φωτιά αμέσως μετά την αναβάθμιση σε iOS 12.1


Η Apple διερευνά συμβάν με iPhone X το οποίο πήρε φωτιά αμέσως μετά την αναβάθμιση σε iOS 12.1 χωρίς να είναι γνωστό το αν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που έγινε το ατύχημα ή φταίει κάτι σχετικά με τη νέα έκδοση του iOS.

Ο Rahel Mohamad που είχε στην κατοχή του το iPhone X, αναφέρει πως το είχε συνδεδεμένο στην πρίζα με το φορτιστή και το καλώδιο σύνδεσης που παρέχει η Apple στη συσκευασία κάθε iPhone. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως όταν το iPhone X αναβαθμίστηκε στο iOS 12.1 και έκανε επανεκκίνηση για να ενεργοποιηθεί, άρχισαν να βγαίνουν μαύροι καπνοί και έπιασε φωτιά.

Αυτό που έκανε ήταν να επικοινωνήσει με τον επίσημο λογαριασμό του Apple Support στο Twitter, με τους ειδικούς να του απαντούν πως το συμβάν αυτό δεν είναι κάτι αναμενόμενο και του ζήτησαν να τους στείλει ό,τι έχει απομείνει από το iPhone X έτσι ώστε να προχωρήσουν στην ανάλυσή του και να καταλήξουν στο ποιά είναι η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά.

Το πρόβλημα ενδεχομένως να προήλθε από ελαττωματική μπαταρία ή φορτιστή αν και το software θα μπορούσε, σε ακραίες περιπτώσεις, να προκαλέσει τόση υπερθέρμανση στη συσκευή που να προκαλέσει την ανάφλεξή της, κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε συσκευή, με το σοβαρότερο συμβάν να είναι αυτό του Note 7 που κόστισε στη Samsung ζημιά που έφτασε τα 5 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ