Συλλυπητήριο μήνυμα Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην οικογένεια του αλεξιπτωτιστή


Συλλυπητήριο μήνυμα ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην οικογένεια του λοχία των Αλεξιπτωτιστών, που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του λοχία των Αλεξιπτωτιστών, που τραυματίστηκε θανάσιμα σήμερα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, εκφράζοντας την οδύνη της για το τραγικό αυτό συμβάν.

Μητσοτάκης για θάνατο αλεξιπτωτιστή: Κάντε το πένθος θάρρος για την υπεράσπιση της πατρίδας μας

Τη βαθιά θλίψη του, για τον θανάσιμο τραυματισμό αλεξιπτωτιστή κατά την εκτέλεση νυχτερινού άλματος από ελικόπτερο, εκφράζει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλοι οι Έλληνες θρηνούν σήμερα ένα παλικάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική νυχτερινή άσκηση» αναφέρει ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα στην οικογένειά του.

«Μίλησα ήδη με τον αδελφό του, που ανήκει επίσης στις επίλεκτες δυνάμεις μας. Και ένιωσα διπλά λυπημένος. Αλλά και διπλά υπερήφανος. Από αυτόν, και όλους τους συναδέλφους του, ένα μόνο ζητώ: Κάντε το πένθος για τον χαμένο συμπολεμιστή, θάρρος και πείσμα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Θα είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη του», καταλήγει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα Μέγαρα η τραγωδία με τον αλεξιπτωτιστή

Σε βαρύ πένθος έχουν βυθιστεί οι Ένοπλες Δυνάμεις από την απώλεια του αλεξιπτωτιστή ο οποίος είχε παρασυρθεί από ανέμους μετά από νυχτερινή άσκηση στα Μέγαρα, χάνοντας τελικά την ζωή του.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης όταν και ο αλεξιπτωτιστής χάθηκε μετά από δυνατούς ανέμους.

Κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης από το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών στα Μέγαρα, ο 34χρονος βρέθηκε εκτός της ζώνης ρίψης και έπεσε σε βάλτο.

Μετά από αρκετή ώρα, δυνάμεις του στρατού τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Τα τραύματά του ωστόσο ήταν βαριά με αποτέλεσμα να υποκύψει σε αυτά ο άτυχος 34χρονος.

Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το περιστατικό συνέβη τη νύκτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα.

Από τις Ένοπλες Δυνάμεις εκφράζονται τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ