Πάτρα: Σπείρα με καλάσνικοφ «άδειασε» τρία ΑΤΜ – Tρομοκρατία θυμίζει το χτύπημα


Τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, τα οποία ήταν εγκατεστημένα σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Περιβόλα της Πάτρας, ανατίναξαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (05/09) τέσσερις άγνωστοι δράστες

Οι δράστες, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, έφθασαν περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα στο εμπορικό κέντρο και αμέσως κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου ήταν εγκατεστημένα τα τρία ΑΤΜ.

Στην συνέχεια ανατίναξαν και τα τρία μηχανήματα, πήραν τα χρήματα και διέφυγαν με αυτοκίνητο χρώματος ασημί, ενώ από τις εκρήξεις προκλήθηκαν ζημιές στο εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, οι αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το ποσό που κατάφεραν να πάρουν οι ένοπλοι κουκουλοφόροι ξεπερνά τις 240.000 ευρώ. Στις 50.000 με 55.000 ευρώ, ανέρχεται η αξία των χαρτονομίσματων που βρέθηκαν στο χώρο που είτε διασκορπίστηκαν, είτε χρωματίστηκαν από την έκρηξη, καθώς τα μηχανήματα φέρουν ειδικό μελάνι, για την αντιμετώπιση ανάλογων περιπτώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ σε συνδυασμό με τον τρόπο δράσης των πέντε οπλισμένων μαυροφορεμένων κουκουλοφόρων, φέρεται να πρόκειται για χτύπημα με «άρωμα» τρομοκρατίας.

Οι δράστες παρέμειναν στο χώρο περίπου 8 λεπτά, ενώ εκτιμάται πως δεν ήταν μόνοι τους, αλλά υπήρχε υποστηρικτική ομάδα εκτός του καταστήματος που ενδεχομένως θα επέμβαινε στην περίπτωση που κάτι θα πήγαινε στραβά.

Λίγο πριν εισέλθουν στο κατάστημα έγιναν αντιληπτοί από οδηγό φορτηγού που βρισκόταν στο πάρκινγκ του μεγάλου συγκροτήματος των υπεραγορών που βρίσκονται στην περιοχή.

Ο οδηγός ενημέρωσε την Αστυνομία και αποχώρησε έγκαιρα από το σημείο πριν οι δράστες κινηθούν εναντίον του, ενώ νωρίτερα είχε αποχωρήσει από το σημείο και ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που είχε νυχτερινή βάρδια.

Στο μεταξύ, αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης έστησαν μπλόκα σε διάφορα σημεία της πόλης, όσο και στις Εθνικές οδούς Πάτρας Πύργου και Πάτρας Αθήνας, αφού πιθανό είναι οι πέντε άνδρες να διέφυγαν με το όχημά τους μέσω της Περιμετρικής οδού από την πλησιέστερη έξοδο. Πάντως αστυνομικές «πηγές» θεωρούν πιο πιθανό το ενδεχόμενο να μην διέφυγαν μέσω της Περιμετρικής για να αποφύγουν μπλόκα της Αστυνομίας και να κινήθηκαν προς άλλη περιοχή προκειμένου να αλλάξουν όχημα διαφυγής. Γι’ αυτό και μέχρι τις πρωϊνές ώρες γίνονταν αναζητήσεις σε Περιβόλα, Εγλυκάδα και άλλες όμορες περιοχές, μήπως εντοπιστεί εγκαταλελειμμένο το ασημί όχημα με το οποίο διέφυγαν από το Σούπερ Μάρκετ

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών για τον εντοπισμό των δραστών, έχουν πάρει κατάθεση από ένα άτομο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην περιοχή του εμπορικού κέντρου, ενώ αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, tempo24.gr

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ