Κορονοϊός – Χανιά: Μετάδοση κορονοϊού σε γάμο – Σε κρίσιμη κατάσταση συγγενής του γαμπρού


Τουλάχιστον έξι τα κρούσματα από τον γάμο, ο οποίος δεν είχε πάνω από 70 καλεσμένους.

Ένας ακόμα γάμος δημιουργεί πονοκέφαλο στις Αρχές, καθώς όπως όλα δείχνουν αποτελεί μία ακόμα εστία διασποράς κορονοϊού. Συγκεκριμένα ο γάμος στα Χανιά που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες φαίνεται πως αποτέλεσε την αιτία μετάδοσης του κορονοϊού σε έξι άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ένας καλεσμένος, χωρίς να είναι γνωστό αν είχε εμφανίσει συμπτώματα του ιού, μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον 6 ακόμη άτομα στην κοινωνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ορεινό χωριό στην Τοπική Κοινότητα Στύλου του Δήμου Αποκορώνου. Τα εν λόγω κρούσματα είναι κάτοικοι Χανίων, ενώ στο τραπέζι του γάμου δεν βρίσκονταν περισσότερα από 70 άτομα.

Ανάμεσα σε αυτούς που κόλλησαν τον ιό ήταν και στενός συγγενής του ζευγαριού, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού ενώ βρισκόταν στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων, η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση. Ωστόσο, επειδή στην ειδική απομονωμένη μονάδα εντατικής θεραπείας για περιστατικά covid, πραγματοποιούντο εργασίες αναβάθμισης, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Ηράκλειο.

Έκτακτα μέτρα στα Χανιά

Υπενθυμίζεται ότι στα Χανιά επιβλήθηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα από τις 24 Αυγούστου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Αναλυτικά:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ