Κορονοϊός: Ανησυχία για τους αρνητές του ιού στην Ελλάδα – Η γνώμη των πολιτών για το εμβόλιο


Έντονη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία για τους αρνητές του κορονοϊού στην Ελλάδα

Τα συγκεκριμένα στοιχεία παρουσιάζει έρευνα της Metron Analysis, που διενεργήθηκε το διάστημα 25 – 29 Αυγούστου σε πανελλαδικό δείγμα 1.002 ατόμων, για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Σημαντικό τμήμα του πληθυσμού στη χώρα μας (17%) αντιδρά στη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους. Ανάμεσα στους νέους, ηλικίας από 17 ως 34 ετών, το ποσοστό φτάνει στο 28%. Από αυτούς, το μεγαλύτερο ποσοστό δυσανασχετούντων με τη μάσκα καταγράφεται στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Αντιστοίχως, στο ερώτημα «αν υπήρχε ένα εγκεκριμένο και δωρεάν εμβόλιο από το κράτος για τον κορονοϊό, εσείς θα θέλατε να το κάνετε ή όχι;», το 44% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι». Επιπλέον, στη χώρα μας, η συγκεκριμένη τάση αντιπροσωπεύει μια ευρεία ηλικιακή ομάδα, από 17 ως 54 ετών, που απάντησε ότι δεν θα εμβολιαζόταν για τον κορονοϊό σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%.

Συνολικά, υπέρ του εμβολίου απάντησε το 50% και κατά το 44%. Ενδιαφέρον έχουν τα ειδικότερα χαρακτηριστικά όσων απάντησαν ότι δεν θα έκαναν το εμβόλιο. Το 54% ανήκει στην αγροτική τάξη, το 64% είναι άνεργοι, το 50% γυναίκες και το 54% αυτοπροσδιορίζονται ως συντηρητικοί δεξιοί. Από την Αριστερά μέχρι την Κεντροδεξιά υπερισχύει το «ναι» στο εμβόλιο.

Πηγή: Εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ουτε η υγεια ουτε τα εθνικα θεματα λυνονται με δημοσκοπησεις αλλα με σοβαρους ειδικους απαλλαγμενους απο ιταμα συμφεροντα[εκλειπει δυστυχως αυτο το ειδος σημερα]Αλλιως τα πραγματα καθιστανται επικινδυνα.π.χ.δε θα πουλησουμε τη χωρα επειδη δηθεν γουσταρει το 89%.[Θεοδωρικακο,οταν εσυ πηγαινες στα γκαλοπ εμεις ειχαμε κουραστει στο πηγαινελα,ναπεις τ’αφεντικου σου]

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ