Κορονοϊός: «Πονοκέφαλος» οι συνωμοσιολόγοι κατά του Covid-19

Σοβαρός πονοκέφαλος για τους επιστήμονες και όχι μόνο, αποτελούν οι συνωμοσιολόγοι που καλούν σε εκστρατεία κατά των μέτρων προστασίας από τον κορoνοϊό και κατά του εμβολιασμού. 

Υπάρχουν κάποιοι που με «όπλο» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδίδουν fake news, είτε για μη ύπαρξη του κορoνοϊού, είτε για πρόκληση ζημιάς στον ανθρώπινο οργανισμό από τη χρήση μάσκας, είτε ακόμα για παγκόσμια συνωμοσία με ηθικό αυτουργό τον Μπιλ Γκέιτς με σκοπό να εμβολιάσει τον κόσμο και να τον έχει υπό τον έλεγχό του. Θέσεις δηλαδή παντελώς ατεκμηρίωτες.

Στην Ελλάδα το ποσοστό όσων αντιμετωπίζουν με καχυποψία το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι υψηλότερο από εκείνο στην Αμερική, όπου το κίνημα των αρνητών του κορονοϊού χρησιμοποιείται πολιτικά από τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία.

Η συγκεκριμένη τάση στη χώρα μας αντιπροσωπεύει μια ευρεία ηλικιακή ομάδα από 17 έως 54 ετών η οποία σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής απάντησε ότι δεν θα εμβολιαζόταν για τον κορωνοϊό σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%.

Οι αρνητές του κορονοϊού πολλαπλασιάζονται και πλέον αντιτίθενται στην χρήση μάσκας, παρά τις εκκλήσεις που απευθύνουν οι ειδικοί και ιδίως με την έξαρση των νέων κρουσμάτων.

«Εάν επικρατήσει η άποψη ότι ο ιός δεν υπάρχει και ότι δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούμε μάσκα οπότε να μην τη χρησιμοποιούνε σωστά παρά μόνο τυπικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για την αύξηση κρουσμάτων» τονίζει ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ελλάδα! Μάσκα και μέτρα ρίχνουν συνεχώς τα κρούσματα

Σήμερα, Κυριακή (06/09) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 144 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα 119 εγχώρια κρούσματα, τα 20 συνδέονται με συρροές, ενώ 13 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα:

 • 24 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
 • 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
 • 51 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 8 συνδέονται με συρροές, ενώ 8 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
 • 9 κρούσματα στη Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
 • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 3 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
 • 1 κρούσμα από Π.Ε. Ζακύνθου
 • 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας
 • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή
 • 6 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 2 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κυκλάδων
 • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μυτιλήνης, συνδεόμενα με συρροή
 • 9 κρούσματα στη Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
 • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με συρροή, ενώ 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας
 • 1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.524, εκ των οποίων το 55.7% αφορά άνδρες.

Συνολικά, 2.245 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.017 (43.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 284 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 106 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη:

Την ίδια στιγμή, 41 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι 10 (24.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 161 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 1.027.618 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 11.465 (1.12%)ήταν θετικά στον κορoνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Τα 2 κρουσματα στην Αταλαντη δεν καταμετρηθηκαν,η στατιστικη τους εχει ελλειπη στοιχεια,τα τεστ ειναι και για κοβιντ και για ιους γριππης,[τωρα παραγουν τεστ χωριστα στην Αγγλια],οι μασκες εχουν μεγαλυτερο ανοιγμα απο τη διαμετρο του ιου[3νμ στη καλυτερη περ.,0,12 ο ιος]οι πανινες δεν εχουν εγκριση αποΕ.Ε.,τα θυματα τις γριππης ειναι πολυ περισσοτερα,τα εμβολια θελουν χρονια για εγκριση,και εγω ειμαι ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ.Δε ξερω.Εγω τουλαχιστον δε πηρα ευρω,ουτε χαρακτηριζομαι ιδιωτης.Ας αποφασισετε τι πραγματικα γινεται και μετα τα λεμε,αρουρια.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ