Πάτρα: SOS από το κτίριο του Παλαιού Αρσακείου που καταρρέει με αργό θάνατο (pics)


Το έργο του Παλαιού Αρσακείου, αν και οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει ενώ υπάρχουν τα χρήματα, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Δύο εργολάβοι διεκδικούν να γίνουν ανάδοχοι του έργου και δίνουν την μάχη τους στα δικαστήρια, την ίδια στιγμή που το υπέροχο αυτό κτίριο της Μαιζώνος εκπέμπει SOS.

Το κτίριο όπως μπορεί να δει κάποιος από τις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει ο Κώστας Πλέσσας στην σελίδα “Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται”, καταρρέει. Ήδη έχουν ξεκινήσει να πέφτουν κομμάτια από την πλευρά της Παρθενάκου, ενώ η οδός Γκότση έχει αποκλειστεί αφού η διάβαση για τους πεζούς είναι επικίνδυνη.

Παράλληλα, τα φυτά στους γύρω χώρους από το Παλαιό Αρσάκειο ετοιμάζονται να μπουν στις αίθουσες του κτιρίου που βρίσκεται σε κατάσταση φθοράς από την υγρασία και τον χρόνο. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στα δικαστήρια με την δημοπράτηση του έργου, όμως καλό θα είναι οι διαδικασίες να προχωρήσουν όσο γίνεται πιο άμεσα.

Το κτίριο είναι ένα νεοκλασικό στολίδι για το κέντρο της Πάτρας που ο Δήμος θέλει να μετατρέψει σε ένα είδος δημοτικού μεγάρου, μεταφέροντας τις περισσότερες από τις υπηρεσίες του σε αυτό. Είναι ένα κτίριο που ταυτίζεται με την ιστορία της Πάτρας αφού αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής που χαρακτήριζε κάποτε αυτή την πόλη και πρέπει να σωθεί.

Όσο όμως μπλέκουμε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που επί της ουσίας δεν αφορούν την πόλη, τόσο αυτό θα φθείρεται.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ