Παρέμβαση εισαγγελέα σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο για τις συγκεντρώσεις ενάντια στη μάσκα στα σχολεία


Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (6/9) σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η έρευνα, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται κατά των διοργανωτών της κινητοποίησης. Ανάμεσα στα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι αυτό της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Παράλληλα, το ίδιο συνέβη και στο Ηράκλειο Κρήτης μετά την συγκέντρωση της Κυριακής. Σύμφωνα με το ekriti, έχουν ταυτοποιηθεί δύο γυναίκες 33 και 30 ετών οι οποίες και αναζητούνται, μετά και τον σχηματισμό της δικογραφίας. Οι Αρχές εκτιμούν ότι το απόγευμα της Κυριακής (6/9) περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Σημειώνεται ότι ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως Λάρισα, Πάτρα, Λαμία κ.ά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ