Κορονοϊός – Κορυδαλλός: Θετικό κρούσμα σε βρεφονηπιοκόμο βρεφικού σταθμού


Θετική στο τεστ για κορονοϊό βρέθηκε βρεφονηπιοκόμος βρεφικού σταθμού στον Κορυδαλλό.

Πριν από λίγη ώρα ο Δήμος Κορυδαλλού σε ανακοίνωσή του ανέφερε:«Ενεργώντας προληπτικά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, ο Δήμος Κορυδαλλού διενήργησε, κατά την περίοδο 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, τεστ για την ανίχνευση του Covid -19 σε όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών (δασκάλες, βοηθητικό προσωπικό κτλ)».

Όπως διευκρινίστηκε από τον Δήμο Κορυδαλλού, η διενέργεια του τεστ έγινε πριν την υποδοχή παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτή θα γίνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον.»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τον έλεγχο των δειγμάτων προέκυψε ότι μία βρεφονηπιοκόμος του 1ου Βρεφικού Σταθμού είναι θετική στον ιό Covid -19, ενώ για το θετικό κρούσμα ενημερώθηκε, άμεσα, ο ΕΟΔΥ και ο γιατρός εργασίας του Δήμου Κορυδαλλού.

Ο Δήμος ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας ανακοίνωσε ότι το προσωπικό του 1ου Βρεφικού Σταθμού θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά από 14 μέρες.

Ο σταθμός καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε, και θα λειτουργήσει εκ νέου υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το πρόγραμμα προσαρμογής που καταρτίζουν οι δασκάλες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ